Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 20:14 [R416] Gdzie są bezpiezniki
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam rovera 416 si 1.6 i nie moge znaleźć bezpiecznikow do swiateł postojowych i halogenow.
Prosze o pomoc.
I druga sprawa mam pytanie pod jaki obwod moge podpiac dmuchawy silnika tak zeby chodzily caly czas i nic sie nie stalo, bo cos swiruja mi te czujniki temperatury wiec podpinam dmuchawy na stale( tylko pod co??????)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Maj 20, 2011 23:31, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 20:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No oki, jednego juz zmieniłem, ponoc gdzies(kij wie gdzie jest drugi) a dmuchawa dalej sie nie wlacza ani jedna ani druga.
Mam nowa uszczelke pod glowica a wode zagotowało mi juz 2 razy wiec sory ale musze tak zrobic bo szkoda mi kasy za uszelke.
No chyba ma ktos jakis pomysl?????
Chetnie poczytam
No zdazyło sie ze wyzycilo czesc wody gora, ale nie mi tylko bratu, ale dmychawy juz mam zrobione na cacy.
Podpiolem sie pod halogena (wpakowalem bezpieczniki 30A, daja rade) i mam tak ze z swiatlami mi sie zalacza, ewentualnie moge wylaczyc guzikiem z kabiny, mam juz fabrycznie pociagniete. Nie mam sily sie bawic i testowac czy wlaczy czy nie wlaczy tych wietrakow, bo tak jak mowilem szkoda mi uszczelki. W zimie zawsze moge sobie wlacznikiem wylaczyc i gra.
A co do gotowanie to narazie mam wlana wode po zrobirniu HGF-a ale kupilem juz chlodniczy, ktory ma temp wrzenia 135`C wiec nie ma opcji zeby zagotowalo.
Dzieki wszystkim za pomoc.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 10:43
Jak kolego wolisz, ale nie denerwuje Cię ciągły szum wentylatorów z pod maski?
Wiesz, u mnie np. wentylatory włączają się tylko jak włączę klimę, a tak to nawet w korku mi się nie załącza. A wskazowka temperatury ciągle jest poniżej połowy... Jak Ci zagotowało wodę, to najpewniej wina korka
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
spoko spoko takim sposobem i tak długo nie najeździ
wentylatory pracując bez przerwy też mają swoją wytrzymałość i w końcu padną niestety a kolega zostanie z niczym
No korek tez mam raczej do wymiany:(
Ale zauwazylem pewien objaw w zbiorniczku woda mi bulgocze etc i w pewnym momencie nagle jakby jej ubywalo i zatrzymije sie w pewnym momencie i nie gotuje sie.
Wydaje mi sie ze to otwarcie termostatu, czyli wychodzi z tego ze otwiera sie okolo 100`
Wiec jak wleje plyn ktory wrze przy 135 to o zagotowaniu mowy nie ma.
A co do dmuchawy to tak jak mowilem mam wyłącznik w kabionie od halogenow i robie on jak chce poswirowac a jak jest zimno albo krotka trasa jest off io gra:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum