Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 1999
kupilem rover 75 1999 rok zapalila mi sie kontrolka abs i nie mam zielonego pojecia dlaczego jesli mozecie mi pomoc powiedziec co to moze byc i jak to naprawic pozdrawiam krool
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 16:03, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 16:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. nie dubluj tematów
2. poprawny temat wygląda tak jak teraz
3. posprawdzaj przewody od czujników ABSu przy kołach, czy czasem któryś się nie urwał/przetarł i czy czujniki są na swoich miejscach
Sprawdź jeszcze wtyke od pompy ABS pod akumulatorem u mnie zrdzewiały wtyki właśnie tam
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Witam.
mam podobny problem wczoraj zapaliła mi się kontrolka ABS-u oraz przestał działać prędkościomierz, a co najdziwniejsze wskaźnik paliwa również szalej skacze do właściwego wskazania paliwa i opada całkiem na zero. Proszę o pomoc
Witam.
mam podobny problem wczoraj zapaliła mi się kontrolka ABS-u oraz przestał działać prędkościomierz, a co najdziwniejsze wskaźnik paliwa również szalej skacze do właściwego wskazania paliwa i opada całkiem na zero. Proszę o pomoc
Witam.
Na 99% do wymiany czujnik ABS prawy przód.
tak? ale dlaczego akurat prawy przód? i co ma z tym wspólnego wskaźnik paliwa
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 22:31
Tleniony, wszędzie cię jest pełno z tym problemem. Ogarnij sprawę w jeden post.
Wszyscy piszą ci o prawym przednim czujniku, więc go wymień. Jeśli chcesz więcej informacji i nie dowierzasz to podepnij auto pod komputer.
Więcej nie pytaj o objawy- takie właśnie są.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum