Spryski są z Citroena C3, a to że pryskają trochę nisko to fakt. Ale w czasie jazdy nic nie szkoda bo dół i środek od razu jest mokry a jak prawa wycieraczka przechodzi to rozprowadza płyn po całej powierzchni, próby robiłem 80-100 km/h.
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 19:27
...ja tylko tak na przyczepkę się pochwalę,że dzisiaj założyłem zaworek zwrotny spryskiwaczy i nareszcie mnie się nie leje po masce
Jedyne 6pln a ile radości
Ostatnio zmieniony przez Jugol Pią Kwi 10, 2009 19:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiem o co kaman z tymi spryskiwaczami mgiełkowymi, czy one aż tak bardzo ułatwiają życie czy co
Ja ze swoimi oryginalnymi posiedziałem pół godziny, delikatnie rozciągnąłem dysze, kilka minut w zabawę z ustawianiem odpowiedniego kąta natrysku i jest cacy Przy wolnej jeździe leją ciut nad połowę szyby, przy prędkości około 100/120 km/h leją idealnie na połowę szyby.
W zasadzie nie spotkałem się (po drobnych modyfikacjach w moim R) z lepiej sprawującymi się spryskiwaczami. Choć pewnie to moje subiektywne odczucie.
Jutro zrobię fotki i wrzucę, żeby pokazać jak fajnie leją - spryskiwacze
fearless, ja z moich też jestem zadowolony i to bardzo, tylko zużywają masę płynu , a po drugie mgłowe teoretycznie obejmują zasięgiem strzału całą szybę, a oryginalne leją w 4 punkty
no i wiadomo, że chciałbym też coś Roverkowi dać w prezencie, żeby on odwdzięczył się bezawaryjną jazdą
[ Dodano: Pią Kwi 10, 2009 21:54 ] Lechos, właśnie stąd moje pytania - niektórzy twierdzą, że jest dobrze, inni mówią, że cała operacja jest poważniejsza i wiąże się z przeróbkami typu zmiana pompki
a ja jak czytam to już sam nie wiem
No to zdania są podzielone, ja nie powiedziałem że te które zamontowałem są idealne na 100%. Racja jak by do tego dorzucić lepszą pompkę to wtedy będzie cacy. Ale zawsze ma się świadomość że w swoim R ma się coś innego od wszystkich i np. na spocie można zagadać o czymś nowym w swoim bolidzie. Ja tam na ten stan nie narzekam i robię swoje.
hehe fajna sprawa, tez chcialem takie sobie zalozyc ale z lenistwa jedynie podregulowalem sobie obecne spryski, wala na gore szyby, przy 120 w srodek:) i jest gitara:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum