Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:19 [R 200 1.6 97r] Amortyzatory tył olejowe czy gazowe??
Witam,
słuchajcie szukałem amorków na tył i teraz przyszła moda na gazowe bo prawie nikt nie ma olejowych. W moim rover-ku od nowości były amorki dlephi ( nie wiem czy dobrze napisałem) i teraz jeden mi się wypocił. Chce go wymienić. Jeden znajomy mechanik powiedział mi żeby szukał olejowych bo gazowe po pierwszej większej dziurze mocno dostają po dupie i często tracą 10-20 swojej skuteczności.
Macie jakieś za i przeciw na ten temat
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wiem wiem wymienie oby dwa tylko właśnie zastanawiam się co będzie lepsze. Gazowy jest twardszy czyli nawet dobrze tak bardzo by nie przysiadał tylko czy komfort nie mniejszy. Poprostu chce wymienić je i jakieś min 3 lata o tym nie myśleć...
na gazowych jest mniejszy komfort, przejeżdżając przez próg zwalniający cały tył ci będzie podskakiwał bo amortyzator się nie ugnie tak mocno jak olejowy
ale mi to nie przeszkadza;)
na gazowych jest mniejszy komfort, przejeżdżając przez próg zwalniający cały tył ci będzie podskakiwał bo amortyzator się nie ugnie tak mocno jak olejowy
ale mi to nie przeszkadza;)
To prawda ja wymieniałem amorki przód i tył na gazowe i jest mniejszy komfort jazdy po nierównościach, ale tak jak kolega napisał wyżej da się przyzwyczaić, a poza tym autko lepiej się trzyma drogi, nie łapię takich przechyłów na zakrętach jak przy olejowych.
nie łapię takich przechyłów na zakrętach jak przy olejowych.
jeżeli wymienisz 4 amorki, ja mam tylko tył i od jakiegoś czasu zaczyna strasznie przechylać na zakrętach, prawdopodobnie przednie są juz na granicy przydatności
Polecam Kayaba gazowe założyłem i jest ok. Może i jest twardo ale od kupna roverka miałem gazowe wiec mi się podoba. Przez progi troche sztywno ale w porównani np. z golfem III jest mięciutko
W necie kosztują różnie widziałem 270zł za sztukę
Tutaj przesyłam link do sklepu gdzie widziałem w przyzwoitej cenie :
A to jest ostatnio "in" (jazzy, trendy, groovie, ...) krzywić się na hasło Monroe? Bo każdy potrafi tylko powiedzieć że Monroe jest "feee" a nikt nie ma konkretnych doświadczeń... Przejechałem moim R200 baaardzo dużo km na Monroe Sensatrac, ale może ja jestem jakiś dziwny albo się nie znam
Nie mówię że KYB nie jest lepsza ale jest, przy okazji, sporo droższa
A to jest ostatnio "in" (jazzy, trendy, groovie, ...) krzywić się na hasło Monroe?
tak samo jak wszyscy mówią że golf jest bleeee, a mało kto miał okazje przejechac się tym autem
co do firmy Monroe, to jest to moje osobiste zdanie do którego mam prawo
kupiłem SACHS gazowe ze sklepu TomaTeam 280zł sztuka... kupiłem do tego jeszcze tuleje belki tylne to już u mnie w sklepie 55zł sztuka i jeszcze odbojniki nowe ale nie pamietam ceny. Czekam na amorki i odrazu montuje
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lut 2009 Posty: 9 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 16:06
salam napisał/a:
kupiłem SACHS gazowe ze sklepu TomaTeam 280zł sztuka... kupiłem do tego jeszcze tuleje belki tylne to już u mnie w sklepie 55zł sztuka i jeszcze odbojniki nowe ale nie pamietam ceny. Czekam na amorki i odrazu montuje
Witam
Możesz mi powiedzieć jaki numer amorków masz oraz gdzie i za ile kupiłeś odbojniki? Bo mnie czeka wymiana amortyzatorów z przodu i chciałem wymienić od razu z odbojnikami. U mnie jest 1.4 8V, ale podejrzewam, że amortyzatory i odbojniki będą takie same jak u Ciebie.
Ant5, tu taj masz http://www.tomateam.pl/sklep/index.php amorki które ja kupowałem po lewo wybierasz model auta i silnik pojawią się częsci do twojego auta.
Co odbojników to nie pamiętam ale to są uniwersalne, jeszcze nie montowałem amorków także nie wiem czy pasują.
A te tuleje które kupiłem nie pasują jednak qrde ludzie są drętwi bo myślą że jak od HONDY to bedzie pasować do ROVERa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum