Już pisałem - wystarczy układ z R600 - pompka i wysprzęglik to w sumie 200 zł.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Już pisałem - wystarczy układ z R600 - pompka i wysprzęglik to w sumie 200 zł.
Jesteś pewny czy tylko słyszałeś
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
maciej żartował (mam nadzieję )
wymagałoby to dołożenia łapy zewnętrznej i wymiany sprzęgła na takie z łożyskiem oporowym, bo w R75 jest wysprzęglik osiowy z łożyskiem... nie wiem, czy korpus skrzyni w ogóle przewiduje coś takiego...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Żartowałem.
A to stąd, że w R600 co 150-200 tys. km są podobne problemy, ale części są srednio 8 razy tańsze i "dostępne w każdym kiosku razem z zapałkami i chusteczkami higienicznymi".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 166 razy Dołączył: 28 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 21:01
edward25, no gdyby tak znaleźć producenta, któremu by się dało odpowiednią technologię i wymiary blaszki, coś wkońcu wykombinować z tym przewodem, żeby łatwo było, no to mogłoby się to zamknąć w 400zł, no i roboty nie wiele. Taki człowiek "diler" rozprowadzałby całe zestawy, nie byłby to głupi pomysł. W końcu byśmy uwalili tych sk****ów co kase na pompkach robią taką, że szok.
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 07:46
szamanpl, Tobie moge znaleźć chwilę czasu, żeby pokazać co i jak zrobić jeśli chcesz, a jeśli się nie zdecydujesz, to wtedy możemy jakoś załatwić i Ci jakoś tę przeróbkę zrobimy, ale tego nie obiecuje, bo teraz z czasem to bardzo marnie.
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 09:51
ja chciałbym tylko nadmienić że minęło ponad 9 miesięcy jak jeżdżę na pompce BMW i wszstko chodzi Odkąd mam R to jest to najdłuższy okres gdzie nie zaglądałem pod kierownicę
Pomógł: 20 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 85 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 11:54
Rowan napisał/a:
edward25, no gdyby tak znaleźć producenta, któremu by się dało odpowiednią technologię i wymiary blaszki, coś wkońcu wykombinować z tym przewodem, żeby łatwo było, no to mogłoby się to zamknąć w 400zł, no i roboty nie wiele. Taki człowiek "diler" rozprowadzałby całe zestawy, nie byłby to głupi pomysł. W końcu byśmy uwalili tych sk****ów co kase na pompkach robią taką, że szok.
No, przecież jest warsztat we Wrocławiu, czy pod Wrocławiem, który ogłasza się w Allegro, że montuje takie zestawy Była o tym mowa, ale nie potrafię znaleźć tego "na szybko" - może nawet w tym wątku. Ja nawet rozmawiałem z tym gościem telefonicznie, tylko była zima, ślisko, ciemno i nie chciało mi się z Gdyni na Dolny Śląsk jechać, a pompę zmienic musiałem pilnie. To wtedy podniosło się pomstowanie, że drogo, że podkupił nasz pomysł (nie mój osobiście oczywiście, tylko Klubowiczów szeroko rozumianych), że w ogóle sam warsztat marny, itp.
Myślę niestety, że jest za mało naszych samochodów, żeby taka produkcja była opłacalna A szkoda.
M
Ostatnio zmieniony przez maciekmpl Czw Kwi 23, 2009 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 11:56
maciekmpl, no tak, ale on bez pytania i wogóle ogłaszał się za 700zł że robi coś takiego, a mi chodzi o to, aby zrobić taki zestaw, żeby każdy sam mógł sobie to pomontować.
Pomógł: 20 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 85 Skąd: Gdynia
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 12:19
sknerko napisał/a:
i pisał że orginalna pompka pozbawiona wady fabrycznej
Tak napewno pisał i pisze gość z Płocka, który sprzedaje zamienniki LUK - pisze "pompka Made in Germany, pozbawiona....". Kupiłem od niego i 4 miesiące działa, a jak będzie dalej zobaczymy.
czyli generalnie ściemniał bo BMW to nie orginał i kase brał prawie jak za orginał sensem przeróbki jest właśnie cena jak jedna trzecia orginału i pozbycie sie problemuwięc ten argument tu troche nie trafiony co?
maciekmpl napisał/a:
To wtedy podniosło się pomstowanie, że drogo, że podkupił nasz pomysł
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kolo mial swojego czasu aukce na allegro, pisal, ze pompa jest zeliwna i pozbawiona wady ale ani slowa o tym, ze to LPR (BMW) a nie rover...no i chcial 200 za zalozenie wszystkiego do kupy... niech sie wypcha z ta oferta bo w 200 zl mozna wyjsc samemu z czesciami... i ten dopisek"klient nie jest w stanie sam wymienic"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum