Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 22:03 [R200] problem z Hamulcem ręcznym
Witam dzis mi cos sie stalo z hamulcem ręcznym kiedy chce zaciagnac to jakos ciezko idzie ,albo wystarczy ze troche podniose hamulec reczny gdzies tak na 5 cm to odrazu sie zaswieca czerwona kontrolka takie uczucie jakby linka sie wyluzowala da sie samemu z tym zrobic czy skazany jestem na mechanika
Ostatnio zmieniony przez Lewis Sro Kwi 22, 2009 22:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 22:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 18:28
Lewis napisał/a:
podniose hamulec reczny gdzies tak na 5 cm to odrazu sie zaswieca czerwona kontrolka
Coś nie tak
Kontrolka powinna zaświecić się już na 1-2 ząbku zapadki rączki jak zaciągasz ręczny a nie na 5 centymetrach
Coś nie tak z tym czujnikiem.
Lewis napisał/a:
linka sie wyluzowala da sie samemu z tym zrobic czy skazany jestem na mechanika
Jeśli jest takie uczucie że, jak zaciągasz ręczny i idzie ciężko a jak zwalniasz i w pewnym momencie idzie lekko, to możesz mieć zapieczoną linkę.
Linka jest podzielona, prawa i lewa strona.
Można to ocenić pobieżnie przez tą popielniczkę, patrząc jak się przesuwa linka podczas zaciągania i zwalnianie hamulca, lub bardziej poprzez ściągnięcie obydwu kół i ocenienie które koło mniej lub bardziej hamuje.
Jeżeli masz zapieczoną linkę to żadne kręcenie tymi śrubkami nic nie pomoże
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 16:16
Spróbuj tak
Poluzuj linke jak naj mocniej srubka pod popielniczką.
tak że jak będziesz zaciągać ręczny nie bedzie oporu. i "machaj" zaciągaj odpuszczaj kilkanascie razy. Póżniej troszeczke nacągaj czyli wkręcaj ta srubke i jednoczęśnie zaciągaj odpuszczaj. podniesc jedna stronę auta tył i sprawdzaj abyś nie zadużo naciągnął linke koło powinno sie obkręć z drugiej strony tez możesz sprawdzic
czyli
poluzuj jak najwiecej mozesz zamienic na moment tą nakrędkę z taką tulejka na zwykłą nakrętkę, po to żeby mieć jak największy posów linką i chodzi o to zeby odblokować ustawic ponownie linki w zaciskach.
Bynajmniej ja tak robiłem i mi pomogło mam z tylu tarcze.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum