Jest tylko jeden problem , kosmiczny koszt przesyłki do Polski !
Oto mail jakiego dostałem od sprzedawcy kiedy zapytałem o koszty wysyłki :
Hi, thanks for your interest.
to send these mats to Poland would cost ?55.00 by Euro 48.
Hope this helps
Regards
Brown & Gammons
Myślicie , że jest jakieś rozwiązanie , żeby wysłac to jakoś za ludzkie pieniądze. Tyle paczek kupowałem z Anglii i zawsze sprzedawcy wysyłali jakoś za normalne kwoty a tu taka paranoja.
Pytanie to głównie kieruję do osób , które mieszkają np. w Anglii i mają doświadczenie z wysyłaniem paczek itp.
Dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 19:57
Facet podał Ci cenę za wysyłkę z dostawą w ciągu 48h dlatego jest ona taka droga.
Napisz do niego ile kosztuje wysłanie z Royal Mail paczki o nazwie Standard Parcel.
To powinno załatwic sprawę i kosztowac po max-ach 20 kilka funtów(nie wiem ile takie maty ważą dlatego daję max cenę)
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 20:48
Fajne, jeśli nie da rady zamówić grupowo (wątek, o którym pisze kasjopea), to może skuszę się na takie. Tam co prawda z logo R a nie MG, ale za to kolor świetny. Tu logo MG, ale zwykłe czarne...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 20:52
Dzięki boss007 za podpowiedź , napisze do niego tak jak mówisz. Właśnie zawsze wysyłali mi Royal Mail i było niedrogo.
kasjopea mnie interesują tylko dywaniki z logo MG ale dziękuję Ci ślicznie.
Mixtated jak napiszę do tego gościa tak jak boss007 poradził to powiem Ci ile teraz mi krzyknął za przesyłkę , może też się skusisz...one mają to magiczne logo MG
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 20:59
Najtańszą wysyłkę jaką miałem z UK to był aluminiowy uchwyt czujnika ABS, wysłany royal mail w bąbelkowej kopercie, koszt ~1 funta. czyli taniej niż by w Polsce wysłać.
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:00
Witam,
wysłałem zapytanie o wysyłkę dywaników za pomocą Royal Mail i niestety otrzymałem taką odpowiedź :
hi
sorry we cannot send by Royal Mail as the parcel works out too big and too heavy.
Regards
Brown & Gammons
Wcześniej podane przez nich koszty wysyłki są kosmiczne i jak widac nie idzie nic wskurac .
Czy ktoś orientuje się gdzie jeszcze mają w swojej ofercie oryginalne dywaniki z logo MG ?
Armandoo, spróbuj u Tomi'ego - ja kupowałem u niego gumowe ORYGLNALNE dedykowane dywaniki w opakowaniu MG-Rover, z logo Rover do R600 i R800 i komplety (po 4 szt.) kosztowały koło 200 zł z odbiorem na Bemowie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Siemka Armandoo.Najlepszym wyjsciem bedzie jak zaplacisz im za te dywaniki i podasz im moj adres.Ja odesle ci je do polski firma przewozowa albo zwykla przesylka pocztowa.Naprwno bedzie taniej.Jesli interesuje cie moja pomoc daj znac .przesle adres.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
właśnie tak chyba zrobię tylko niestety wydaje mi się , że Tomi nie ma dywaników z logo MG ale spróbować trzeba.
Na miejscu pewnie nie, ale jak zamówi, to przyjdą hurtem z całą wysyłką z UK, więc sam transport będzie za grosze, bo dzieli się na setki różnych części.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 10:28
Najpierw zapytam Tomiego tak jak maciej radzi , może będzie prościej a jak się nie uda to na pewno skorzystam z Twojej pomocy badek. Dziękuję Ci bardzo.
nie ma sprawy.gosciu chce 11.45 za przesylke na terenie anglii ja mysle ze kosztowalo by cie to jeszcze 10 dodatkowo za moja przesylke razem jakies22 funty.skontaktuj sie z tomim przelicz i daj znac.pozdrawiam narka
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 13:06
szczerze powiem ze ja tez bym chcial takie dywaniki z logo Mg ... pogadam z Tomim .. jesli nic z tego nie wyjdzie to moze cos razem zamowimy w uk i zrobimy manewr z badkiem
daj znac Armando jak to wszystko idzie ...
Pomógł: 9 razy Dołączył: 18 Sty 2009 Posty: 175 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 17:20
ano wlasnie jesli chodzi o Tomiego to sie dowiem .. ale co do uk to juz gorzej bo moj angielski jest za slaby by sie tam dogadac .. wiec jesli mozesz zapytaj o mg zr
zobaczymy co wyjdzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum