Wysłany: Pią Maj 01, 2009 21:00 [214i 97r] klimatyzacja nie działa
Witam!
Czy klimatyzacja jak ucieknie przez nieszczelność czynnik powinna się automatycznie wyłączyć czy nie? Mimo że wentylator klimatyzacji działa klima nie chłodzi powietrza...
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 07:21
Witam
Jak nie ma czynnika to teoretycznie nie powinna się załączyć.
Ale ja jak nie miałem czynnika to się załączała tylko nie chłodziła . Po napełnieniu czynnika wymianie oleju jest
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 08:46
remo_78, Jeśli po mimo braku czynnika sprężarka się wlącza, to jest coś nie tak z czujnikiem ciśnieniowym... Nie włączaj w takim przypadku klimy bo zatrzasz sprężarkę.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 08:54
truten23 napisał/a:
remo_78, Jeśli po mimo braku czynnika sprężarka się wlącza, to jest coś nie tak z czujnikiem ciśnieniowym... Nie włączaj w takim przypadku klimy bo zatrzasz sprężarkę.
dokładnie Przy braku czynnika, sprężarka nie powinna się załączać. Hej!
Pytanie czy tam faktycznie nie ma czynnika. Mi klima się włączała mimo braku ale jak się okazało w klimaserwisie coś z układu wyssali starego czynnika. Reasumując: jak czynnika jest mało to klima się włączy lecz nie będzie chłodzić lub chłodzić ledwo minimalnie wręcz niewyczuwalnie. Tak było u mnie. Po nabiciu jest ok.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum