Wysłany: Sob Maj 02, 2009 12:24 [Rover 214i 1.4 8v 97r] silnik krokowy
wprowadzam pewną zmienę do tematu, mianowicie wyczyściłem sobie krokowca i prubowałem go przetestować na odkreconym jak to wyczytałem na naszym forum. włączyłem zapłon i wyłączyłem a śrubka (czy jak to nazwać, wtajemniczeni pewnie wiedzą) wyszczeliła mi z krokowca razem ze spręzyną:( jakoś znalazłem części ale czy to normalne? i jak tą śrubke dokręcić? do końca? jak bym nie zakręcił to krokowy mi szwankuje nie moge zapalić, albo po zapaleniu obroty świrują. Pomocy!?
Ostatnio zmieniony przez ssmoku1981 Sob Maj 02, 2009 16:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 02, 2009 12:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam nadzieję, że nie wkręcałeś tej śrubki na siłę, jeśli tak, to popsułeś sobie krokowca.
to że ona wyskakuje to normalne i tak właśnie się rozmontowywuje krokowca, ale zmontować go trzeba w ten sam sposób, tj po poskładaniu wszystkiego trzymasz koniec, a ktoś włącza i wyłącza zapłon. Po chwili silniczek sam się skręca.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum