Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 19:20
Wkład (nowy oryginał) kosztuje ok. 140 zł
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Macie jakieś pomysły: wymieniłem antenę (bo starą mi wykrzywili), silniczek pracuje, antena się nie wysuwa do góry- rozkładać i składać ją to można ale ręcznie, jakieś pomysły, sugestie, albo namiar na kogoś kto by się z tym uporał? PozdR600 !:)
To jak juz antena to i ja napisze. U mnie silniczek od anteny brzeczy jak by chcial ją wysunąć ale sie nei wysuwa, tak samo z chowaniem, wylacze radio to silniczek brzeczy ale nie chowa? moze wiecie o co kaman ?
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 02:48
funfel napisał/a:
To jak juz antena to i ja napisze. U mnie silniczek od anteny brzeczy jak by chcial ją wysunąć ale sie nei wysuwa, tak samo z chowaniem, wylacze radio to silniczek brzeczy ale nie chowa? moze wiecie o co kaman ?
Podejrzewam,że odpowiedz jest taka,jaką zasugerował NEOSSS, post wyżej...
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 08:11
funfel napisał/a:
Jeżeli do wysunięcia ręką potrzeba dużej siły, to może po prostu trzeba ją oczyścić, przesmarować i rozruszać. Jeśli chodzi lekko, to faktycznie mogła pęknąć taśma zębata.
Po rozkręceniu według linka od Thef'a okazało się że taśma jest w strzępach, obawiam się że pomimo posiadania urwanego bata z całą tasiemką i tak lipa, ale jak by ktoś potrzebował mam części anteny na sprzedaż do 600 wystawione na allegro.
[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 20:10 ]
Witam Was!
1,5 miesiąca temu (czy może już 2miechy) kupiłem na test antenę uniwersalną elektryczną z batem 100cm MODEL - VK 196 na allegro- koszt ok.80zł
O dziwo dalej chodzi, nic złego się z nią nie dzieje, co ciekawe silniczek i bat wygląda IDENTYCZNIE ! ! ! a jeśli reduktor masz stary dobry, to będzie pasowało i śladu nie będzie że to zamiennik- ja mam reduktor z zestawu od nowej anteny- 0 problemu.
Po co kupować używaną która nie wiadomo ile pochodzi i czy w ogóle zadziała, a tu masz gwarancję i nowy tani towar...
Koledzy, mam taką sprawę. Kupiłem 620 z uszkodzoną elektryczną anteną. To znaczy silnik pracuje, prąd jest ale się nie wysuwa. Wyciągnąłem ją dzisiaj i okazało się że ten pasek wieloklinowy który jest w środku jest pęknięty i stąd moje pytanie. Czy jest możliwość zamiany tego paska czy muszę wymieniać cała antenę?
No jeśli sam silniczek pracuje i cały mechanizm jest sprawny a zerwany jest jedynie tylko ten pasek to spróbuj wymienić czy dopasować ten pasek,raczej nie ma potrzeby wymieniać całej,koszt za podobną nową dobrej jakości to ok 100zł,zastanów się bo może uda ci się ją uratować
Udało się:) Przeszukałem forum i ktoś miał podobny problem. Więc tak samo jak on zgrzałem pęknięte końce paska, lekko podszlifowałem dla równości no i oczywiście nasmarowałem.
Póki co wszystko śmiga, zobaczymy jak długo:)
Koledzy a u mnie w mojej 620 Si bat anteny wysuwa 4 elementy bo piaty zostaje w środku czy tak powinno być? silniczek tez chodzi dłużej niż wysuwa. Ale mam problem, rozebrałem ja cała był w środku okropny syf umyłem cały środek benzyna ekstrakcyjna i napsikałem smarem silikonowym ale nie wiem czy bat tez się smaruje na zewnątrz czy psika się w rurkę od środka gdzie jest taśma ? Mam tez pytanie czy po odkręceniu tej chromowanej nakrętki od góry przy blasze w środku nakretki jest jakaś uszczelka, oring czy cokolwiek powinno być ??na antenie zostaje taka mała tulejka plastykowa która trzyma przed wysunięciem piątego elementu ale nie wiem czy był kiedyś na niej jakiś oring??? jak ja dokręcę za mocno to czwarty element ma opór albo wcale sie nie wysuwa... Pomóżcie czy coś zgubiłem jak składałem czy nie potrzebnie włożyłem ponownie pod ta chromowana nakrętkę taka jakąś jasna uszczelkę bo taka mi wypadła co prawda w opłakanym stanie ale jakoś ja tam z powrotem wsadziłem. Dzięki wielkie.
ale nie wiem czy bat tez się smaruje na zewnątrz czy psika się w rurkę od środka
Ja profilaktycznie co jakis czas psikam na chusteczke wd-40, a pozniej wcieram to w wysunieta antene.
Z tego co kojarze u mnie jest 5 elementowa antena.
Jak nie wysuwala mi sie do konca to wlasnie silniczek dluzej pracowal.
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
U mnie tez jest 5 elementów ale jeden zostaje zawsze w środku wysuwają sie 4 w góre. Nie wiem ale pod chromowana nakretka ta na wierzchu jest taka chyba gumowa tulejeczka co trzyma 5 element by sie całą nie wysuneła. Jak nie zakreciłem tej chromowanej nakretki i przez pomyłke właczyłem radio do oczywiscie wyskoczyło 5 elementów ale cała wyskoczyła z samochodu z anteny. Potrzebuje informacji jak dokładnie jest i jakie sa elementy po odkreceniu chromowanej nakretki? co jest pózniej bo u mnie zostaje taka malutka tulejeczka... i czy w chromowanej nakretce powinna byc jakas uszczelka ....
Dziekuje z góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum