Wysłany: Wto Maj 05, 2009 19:47 [R620] Pomoc dziwnie się prowadzi !!!
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam
Jestem tu nowy i chciałem sie dopytać co może być przyczyną dziwnego prowadzeni sie auta??? tzn jak sa koleiny to strasznie go majta na lewa i prawo;( jak przejezdzam przez nierówność to jest to samo ..... i teraz nie wiem w czym tkwi problem czy jest to wina drążków czy maglownicy...???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 00:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 19:52
Jeśli chodzi o "nadrzucanie" tyłu w zakrętach lub nawet na prostej ale po dziurach to tylne amortyzatory.
Najlepiej byś zrobił jadąc na pełną diagnostykę zawieszenia.
Byłem,zapłaciłem 48 PLN za diagnostykę zawieszenia + badanie sprawności amortyzatorów i wiem na czym stoję, tzn tylne amory do wymiany i TYLKO lewa końcówka drążka kierowniczego za jakieś 5000 km do przejechania.
A co najlepsze przejechał już 30000 km nie przejmując się zbytnio dziurami w jezdni...
Podaje rozwiazanie mojego problemu bo nie lubie postów bez końca;)
Auto jak sie okazało miało rozwalony sworzeń dolny ... a zeby było weselej wyrobil sie ten otwór co w niego wchodzi sworzeń.. Naprawa trwała 4 godziny i kosztowała 130 zl koszt wahacza i sworznia (sworzeń nowy wahacz z jakiegos accorda z angli)
Rezultat natychmiastowa poprawa w prowadzeniu TERAZ JEST BOSKO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum