Wysłany: Pon Maj 04, 2009 20:51 [200vi] Tarcze, klocki.
Witam. Mam krzywe tarcze z tyłu, warto je przetoczyć czy to nie ma sensu i lepiej kupić nowe? Jeśli tak to gdzie? Mogli byście coś polecić, oczywiście za rozsądne pieniądze
Klocki też bym musiał chyba wymienić, kupiłem jakiś czas temu jakieś z allegro, ale są chyba zbyt twarde i zdarza się że buczą przy hamowaniu Jakiej firmy klocki najlepiej wybrać?
Swoją drogą to hamulce ogólnie kiepskie mam, kto by nie jechał to mówi że słabe, nie wiem czy to tylko u mnie czy te auta już tak mają...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 20:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 13:41
Brt - coś konkretniej? najchętniej zrobiłbym tak żeby mieć poprawę ale nie ładować niczego co nie wejdzie pod 15tki felgi (na razie mam 14 i wogóle najfajniej jakby jakiś lepszy zestaw na taki rozmiar był).
samochód nie jest do sportu ale dobre hamulce są ważne.. i fajne
nie musi być więc pro-kawior na razie tylko progres. jakie koszty +/- ?
- najfajniej jakby ktoś miał konkretny pomysł typu - kupujesz takie tarcze <link>, takie klocki <link> i masz poprawę w dobrej cenie
i jeszcze jedno, u siebie mam tarcze lite przód/tył - rocznik 98, czytałem gdzieś tu na forum, że z przodu chyba nie powinny być lite w tym modelu?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
niestety aż tak bardzo sie nie interesiłem tematem, tzn dowiedziałem się jak już było po ptokach i po wymienie tarcz .... wiem, że trzeba zakupić komplet tarcze + klocki oraz wymienić zacisk i jarzmo. No i wtedy minimum felgi 15". Co do cen musisz sam grzebnąć (allegro itp.) lub popytać. Tarcze to pewnei w sklepach internetowych znajdziesz. Troszkę inwencji i wszystko się dowiesz
To że przetoczysz tarcze, to jedynie pomoże w tym, że będziesz mógł odłożyć zakup nowych na później, ale czy jest sens jeśli masz na stanie gotówkę przeznaczoną na ten cel, aby poprawić jakość hamulców?
No masz rację, za darmo mi też nikt nie przetoczy... więc lepiej od razu to zrobić jak się należy. Kupię tarcze i klocki ATE, zobaczymy Można to gdzieś w necie nabyć za dobrą cenę? Prócz allegro tam już przeglądałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum