Wysłany: Sro Maj 06, 2009 16:55 [R75] Tylne światła pozycyjne
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem roverka 75 gdyby nie:) tylne światła. Już prawie przyzwyczaiłem się do braku oświetlenia tablicy ( nie pomogła zmiana całej listwy), a teraz wyskoczył mi jeszcze problem ze światłami pozycyjnymi. Komputer krzyczy że ich nie ma, le wyraźnie świecą.
Czy ktoś z Was może już przerabiał ten problem lub podejrzewa co może być przyczyną?
pozdrawiam
Wojtek
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 21:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 16:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 17:49
przyjrzyj się uważnie. W R75 jak spali się tylne pozycyjne to zaczyna świecić stop (słabiej niż normalnie ale identycznie jak postojówka) ale świeci inna część lampy i jak się przyjrzysz to zobaczysz. A jak się świecą te same części lamp to sprzawdz żarówki bo może świecą Ci oba stopy
Wysłany: Sro Maj 06, 2009 20:06
wojtekhan napisał/a:
nie pomogła zmiana całej listwy)
Bo nie w zmianie listwy jest rzecz ( zamieniłeś na następną wadliwą ), tylko w poprowadzeniu na istniejącej listwie dodatkowe instalacji cienkimi przewodami (np. 0. 75 mm2) z przylutowaniem połączeń.Co do postojowych, to najlepiej odkręcić panele z żarówkami i sprawdzić co i jak świeci, albo dlaczego nie świeci, z opcją zamiany żarówek miejscami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum