Wysłany: Pon Maj 04, 2009 13:04 [420 Si] Głośna praca pompy wspomagania
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Nawet jak nie kręce kierownicą to slychac głosne buczenie wspomagania, gdy krece jest nieco głosniej - pytanie czy wymiana płynu od wspomagania może pomóc ? podejzewam, ze nie byl ani razu wymieniany więc mógł stracic swoje własciwosci
no i kolejne pytanko czy trudno jest wymienic taki plyn w ukladzie ? jesli nie to jak to zrobic ?
dzieki wielkie
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Cze 24, 2011 20:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 13:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 16:18
Skoro głośno buczy to raczej jest gdzieś wyciek, bądź pompa już poprostu nie wytrzymuje. Radzę wymienić, bo może być gorzej z całym układem kierowniczym, jeśli pompa padnie. Miałem podobnie, ale u mnie podczas skrętu kierownicą buczała pompa, bo był wyciek. Wymieniłem i jest okej.
Skoro głośno buczy to raczej jest gdzieś wyciek, bądź pompa już poprostu nie wytrzymuje. Radzę wymienić, bo może być gorzej z całym układem kierowniczym, jeśli pompa padnie. Miałem podobnie, ale u mnie podczas skrętu kierownicą buczała pompa, bo był wyciek. Wymieniłem i jest okej.
witaj faktycznie był pod spodem ten link w dzisiejszych artykulach
mysle, ze jak wymienie plyn to cos pomoze jak nie sprobuje poszukac dawcy z uk pompy wspomagania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum