Wysłany: Pią Maj 08, 2009 10:36 [R-200]Reflektory soczewkowe do R200 - 95-00
Witam. Może wątek był taki już ale nie mam czasu szukać go po forum.
Mam pytanie do wszystkich posiadających reflektory soczewkowe AngelEye ringi z Allegro.
Prosił bym o zdjęcia oznaczeń waszych reflektorów. Chce takie kupić ale nie chce sie wkopać w jakieś angole. Wszystkie mają "jeśli faktycznie mają" homologacje E11 czyli UK.
Gość z allegro podesłał mi fotkę oznaczeń jego reflektorów i chciałby skonfrontować z waszymi. Jego mają strzałkę a doczytałem na necie ze jak mają strzałkę to są do lewostronnego a do prawo nie mają strzałek.
oznaczenie ze zdjeć:
rząd górny: 1a HC HR A PL (e11) 10
rząd dolny: 01 00 00 02 5017
Może ktoś to przetłumaczyć na język ludzki. Wiem ze HC i HR to mijania i drogowe halogenowe. reszty nie rozumiem
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 10:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w przeciągu 4 s znalazłem odpowiedz na google .... wpisując "oznaczenia reflektorów samochodowych"..... nie lubimy lenistwa następnym razem szukajka albo ci nikt nie odpowie bo poprostu "nie będzie mu się chciało" lub "nie będzie miał czasu"
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tyle to i ja znalazłem na forach VW i P206 ale nie ma całego jasnego oznaczenia
przez te pol godziny od napisania pierwszego postu do drugiego tez nie miales czasu?? jast temat nawet przyklejony wystarczy troche checi... oznaczenia to oznaczenia nie wazne czy rover czy mercedes...
[ Dodano: Pią Maj 08, 2009 12:03 ]
Raptile napisał/a:
oznaczenie E11 Wielka Brytania ruch lewo strony zakaz używania ich w PL
nie do konca tak jest. bo mozna trafic lampy ktore byly robione we francji a tez sa do lewostronnego (bylo na forum)
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
albo odwrotnie homologowane w UK a europejskie. zależy gdzie producent robił homologacje. Na allegro piszą ze europejskie ale chce miec 100% pewności. Podobno kto pyta nie błądzi Na pewno ktoś z klubowiczów ma takie więc pytanie kierowałem głównie do nich.
oznaczenie E11 Wielka Brytania ruch lewo strony zakaz używania ich w PL
Nieprawdaaa! Tzn że homologacja europejska (czyli na Europę ) została jedynie NADANA w UK. Lampy mają strzałki w obie strony tzn na jednej lampie jest w jedną stronę a na drugiej w drugą (nie pamiętam w tej chwili na której w którą) i to jest podobno prawidłowo bo oznacza, że można je regulować. Tyle w teorii a w praktyce jest trochę inaczej bo panowie na stacji diagnostycznej robili co mogli a lewa lampa i tak mi trochę na lewo schodzi..
Witam słuchaj ja mam soczewki wczoraj byłem na Stacji kontroli pojazdu facet mi powiedział, że jak pisze na nich PL to przepuszczają - byłem na Stacji w salonie renault więc nie żadne bydło tylko konkretna stacja
uczepił się braku zagłówków w tylnych siedzeniach po długich negocjacjach ustąpił.
Także wejde o wszystko, że
Nexus napisał/a:
1a HC HR A PL (e11) 10
przejdzie przegląd - mam tak samo u siebie więc nie ma problemu.
[ Dodano: Sob Maj 09, 2009 22:19 ] Chesterrr, mi świeci idealnie ogniskowa jak z rysunku
uczepił się braku zagłówków w tylnych siedzeniach po długich negocjacjach ustąpił
COO????? ale glupota...jak nie ma szaglowkow to nie ma...u mnie fabryka nie dala i co mialby moj R nie przejsc badania?
Chesterrr jak lampa w lewo schodzi to albo ja wsun bardziej na prawo ale to juz spasowania z karoseria nie bedizesz miala albo po prostu fake wyszedl a nie reflektor czyli tzw blad montazowy.
Wlasnie z tym sie borykamy bo gdyby bylo jasne jak sie reguluje swiatla w kierunku prawo lewo tak by dobrze swiecily to juz pol polskich R400 mialo by soczewki home made!:D
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
temat o zagłówkach lub ich braku i odstawie prawnej w z tym związanej jest na forum poszukajcie ... a co do diagnosty .... porządny człowiek ... niczego nie przegapił
Brt, wiem, że jest bodajże hawczyn miał taki problem dobrą radą na to było o ile mnie pamięć nie myli wypchanie zagłówków ze styropianu, nałożenie pokrowców i gitara - nikt ich nie będzie macał
ja właśnie zakupiłem i mam identyczne oznaczenia,do tego mam pytanie czy te ringi powinny byc idealnie okrągłe?bo nie wiem czy mi się wydaje ale u mnie tak jakby leciutko pod jajko podchodziły drugie pytanie które oczka są od długich a które od normalnych ? pozdrawiam
soczewka jest od świateł normalnych, natomiast to drugie od długich jako pozycyjne masz ringi i 3 diody (ktore wymienilem na inne i jak masz ochote to zrob to nim zamontujesz lampy bo pozniej nie wyciagniesz diód, tak smao wymieniłem ringi na inny kolor niż standardowo )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum