panowie takie pytanie cz w 200 nie ma tej kontorlki? zmienialem podsiwetlenie i w miejscu check engine nie bylo zarowki to normalne? czy ten roverek jakos sygnalizuje bledy?
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 09:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podejrzewam, że chodzi Ci o lampkę z symbolem silnika, tak? To nie jest "check engine", takiej w 200 nie było. Natomiast lampka ta ma zastosowanie tylko w dieslach, zgodnie z informacją z 57 str. instrukcji
_________________ It's all right...
ika [Usunięty]
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 15:33
[Rover 25 1,6 2003 benzyna] - u mnie właśnie mruga taka lampka pomarańczowa raz na kilka dni od 2 tygodni - co mam sprawdzić? Pozdrawiam.
hmm, nie ma check engine? to od czego jest ta żółta lampka? jak przekręcę kluczyk na zapłon to na chwile mi się zapala a potem gaśnie. żadnych problemów z silnikiem nie mam.
[Rover 25 1,6 2003 benzyna] - u mnie właśnie mruga taka lampka pomarańczowa raz na kilka dni od 2 tygodni - co mam sprawdzić? Pozdrawiam.
Jak mi zyla wlasnym zyciem w Poldasie to silniczek krokowy byl brudny.Moze tez byc problem z wtryskiem lub inny z 1000 powodow.Sprawdz krokowca.nie masz problemu z wolnymi obrotami?
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
hmm, nie ma check engine? to od czego jest ta żółta lampka? jak przekręcę kluczyk na zapłon to na chwile mi się zapala a potem gaśnie. żadnych problemów z silnikiem nie mam.
A znajdziesz coś takiego w instrukcji?
Ajjj, sorry, pomyliło mi się z SRS. Nie dość że kolor to oznaczenie, chyba wzrok mi na starość słabnie
Panowie pomóżcie. w mojej 25 1,4benzyna zapaliła sie właśnie takowa kontrolka (na pomarańczowy kolor, i nie gaśnie) z prawej strony kontrolki "ładowanie akumulatora", wg instrukcji występuje ona tylko w dieslu [Engine malfunction - AMBER (diesel models only)].
Tylko u mnie w tym samym czasie (zapalenia sie kontrolki) samochód stracił moc. Włączałęm się do ruchu, wbiłem mu 2jke i nawet pedał gazu wcisniety do konca nie pomógł bo samochod tracił obroty i zatrzymał sie (nie zgasł). No to włączyłem awaryjne, wrzucam mu jedynke, ruszam, ale jest bardzo mułowaty wiec zjeżdzam na parking obok. Podniosłem klapę silnika, sprawdziłem olej, płyny ale wszystko niby jest ok. No to po minucie znowu ruszam ale samochod jest bardzo mułowaty. Do domu jakos dojechałem ale kontrolka nie zgasła.
Całą sprawę udziwnił jeszcze fakt, że od paru dni świeciła mi sie kontrolka SRS. Teraz ona zgasła a świeci się właśnie "kontrolka sterowanie silnika".
Fakt ten prytrafił mi sie jak silnik był nagrzany, jeżdzilem samochode jakas godzine po miescie i parkingach, prawie cały czas na niskich biegach.
Czy ktoś wie o co tutaj chodzi?
Z góry dzieki.
[ Dodano: Nie Maj 10, 2009 20:12 ]
Z tego co widze to kontrolka SRS znów świeci, no ale ten problem może zlokalizuje sam.
Ale kontrolka silnika cały czas świeci, nawet teraz na zimnym silniku.
Jeśli ktos wie co mogę zrobic we własnym zakresie prosze o jakies rady.
Z góry dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum