Wysłany: Sob Maj 09, 2009 18:26 [MG ZT/R75] Montaż wzmacniacza i soobwofera
Witam wszystkich właścicieli samochodów marki Rover i MG.
Tak jak w temacie,planuje założenie wzmacniacza do mojego mg zt i za chiny nie moge znależć otworu w scianie grodziowej do poprowadzenia zasilania od akumulatora.Dodam że nie chciałbym wiercić.Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o odpowiedż.Druga sprawa to,chciałem złożyć tylne oparcie więc wcisnąłem odpowiedni przycisk lecz oparcie pozostaje zablokowane z jednej strony(w książce obsługi napisane jest że wystarczy wcisnąć z jednej strony) przyciski pozostają wciśnięte i nie mogę ich wyjąć.Skutek tego jest taki że majta mi się jedna strona oparcia.Będę wdzięczny za podpowiedzi.
_________________ KILLERMGZT190
Ostatnio zmieniony przez apples Nie Cze 12, 2011 22:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 18:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 09:14
Witam,
Jakiś miesiąc temu też zakładałem u siebie suba+wzmacniacz, i miałem ten sam problem, przeciągnięcia kabla od aku o średnicy 1 cm. Jak się okazało to nie był problem (bynajmniej w R200).
Pod kierownicą znajdują się bezpieczniki i po drugiej stronie- pod maską są fabryczne dziury które zabezpieczone są uszczelkami, wystarczyło zrobić w tejże uszczelce dziurkę poprowadzić kabla i wyciągnąć pod kierownicą wewnątrz. Wszystko wygląda profesjonalnie U Ciebie pewnie będzie to bardziej zabudowane, ale napewno jest coś podobnego, Ewentualnie musisz wcisnąć się z kablem do środka razem z wiązką kabli
Co do oparć... Nie wiem, trzeba było by się pobawić nimi trochę
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 12:24
paweł86,poprzednio miałem zr-ka i jakoś się z tym uporałem,tutaj chyba będę musiał rozebrać pół samochodu w środku.Masz rację tutaj jest tak wszystko zabudowane ,wykładzina i ''pięć'' warstw wygłuszenia.W każdym bądż razie dzięki za podpowiedzi
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 16:11
Wprowadziles mnie w blad .1 cm srednicy to nie 10mm2.1 cm srednicy to okolo 78mm2.Dlatego spytalem co tam masz bo taki kabel styka aby zasilic pare tysiecy watt .Sprzecik daje rade choc nie przepadam za jbl.
zt to r75 po lifcie nie z checia sie dowiem bo bede w sobote robil audio wlasnie w 75 ale jak zagladnalem pod maske to sie przerazilem zero dojscia do czego kolwiek. Mam nadzieje ze jak wejde do kanału to cos sie znajdzie
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 09:49
Zt to taki bardziej sportowy R75.U siebie znalazłem gumową zaślepkę za akumulatorem.Żeby do niej dojść musiałem wyjąć akumulator i jego obudowę ale i tak prowadzi ona gdzieś w ścianę grodziową.Żeby coś zobaczyć trzeba by mieć kamerę do gastroskopii .Jak coś znajdziecie to dajcie znać
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Pon Maj 11, 2009 17:56
Witam!
Sprawa wygląda tak>>> na pod szybiu ze strony silniczka od wycieraczek są gotowe dwa otwory zaślepione gumkami(przez jedną przechodzi linka od otwierania maski i jeden cienki kabelek,a drugi otwór jest całkowicie wolny)
Po zdjęciu tej plastikowej siateczki z pod szybia(są dwa zatrzaski) wszystko ładnie będzie widac.
Ściana grodziowa to nie tylko blacha,ale i wygłuszenia(dosyc grube),więc dobrze miec pod ręką jakiś twardszy drut...on załatwi sprawę
(informacja zaczerpnięta z własnego doświadczenia)
Pozdrawiam i powodzenia
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum