Mariusz200, nie wiem Czy wiesz, ale masz (zapewne, chyba że wcześniej w Twym aucie uskuteczniał swą radosną działalność jakiś nawiedzony elektryk) zamontowany fabryczny alarm i immobiliser. Zamiast kombinować z montażem nowego alarmu i wycinaniem starej instalacji oraz immo lepiej dokup drugiego pilota i udaj się do warsztatu który posiada TestBooka/T4 w celu zaprogramowania/doprogramowania go (pilota) do centralki w twym aucie
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ostatnio zmieniony przez PTE Wto Maj 12, 2009 12:55, w całości zmieniany 1 raz
ywis, tego nie wiem. Wcześniej pomykałem innymi markami.
BoloSr, chyba nie bo jak otwieram drzwi z klucza to nic nie wyje i nie ma żadnej blokady.
Zadałem pytanie czy ktoś zna kolory kabli lub sposób żeby podłączyć się do centralnego zamka a wy piszecie o czymś zupełnie innym. Jak nie wiecie to nie spamujcie proszę.
[ Dodano: Wto Maj 12, 2009 13:56 ] PTE, wolałbym mieć prawdziwy alarm (taki co wyje) bo mieszkam w takiej okolicy gdzie jest mi to potrzebne.
No chyba że jest opcja podpięcia syreny pod ten sterownik co jest.
Ale oryginalny alarm przecież wyje. Tzn. trąbi klaksonem - i to b. głośno. Schematy instalacji znajdziesz w Rave (serwisówka Rovera) - do ściągnięcia z linków dostępnych na forum i stronie klubowej. W domu mam manual Haynes'a, wieczorem mogę Ci zeskanować stronę ze schematem instalacji centralnego zamka.
Ostatnio zmieniony przez PTE Wto Maj 12, 2009 12:59, w całości zmieniany 1 raz
Więc coś musisz mieć sprtaczone, podjedź sobie do mariusza, bo widzę, że jesteś z Warszawy, to jest magik jeśli chodzi o R i MG, więc na pewno znajdzie rozwiązanie, bo alarm z immo. musisz mieć.
A próbowałeś uruchamiać silnik bez pilota w pobliżu stacyjki?
A co do alarmu, to przy otworzeniu kluczykiem on nie będzie wył - styki rozbrajające alarm podłączone są pod zamek drzwi kierowcy. Zamknij auto kluczem z otwartą szybą a następnie otwórz je dzyndzlem od środka i wtedy sprawdź, czy trąbi. Ewentualnie zamknij pilotem lub kluczykiem a następnie otwórz kluczem i podnieś klapę bagażnika. Powinien wyć.
Ostatnio zmieniony przez PTE Wto Maj 12, 2009 13:57, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 14:48
Mariusz200, otwórz okno, zamknij auto. w ogóle możesz zamykać drzwi z pilota? jeśli tak to zamknij, a później przez otwarte okno pociągnij za rygielek do góry, jak masz alarm powinno zacząć wyć po chwili.
widzę, że się spóźniłem , tak to jest jak chce się odpisać w pracy i coś oderwie na chwile od forum hehe
nie chodzi o spamowanie tylko o upewnienie się czy nie masz oryginalnego alarmu.
To, że możesz drugim odpalić auto, może znaczyć, że masz wyłączone immo poprzez kod kluczykowy. Immo to chyba było w każdym R ;
witam
z tego co pamiętam jak podłączałem alarm dodatkowy do mojego roverka to musiałem się wlutowywać w płytkę od fabrycznego alarmu bo inaczej nie działało
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum