Takie cos bylo dawno temu montowane w Poldkach jako opcja.
i zdawało egzamin Teść miał poldka z takim cudem zero dbania o samochód stał pod chmurką i wierzcie albo nie 0 słownie ZERO rdzypoldas był 95r produkcji teraz jest u innego właściciela i na lakierze nie ma śladu korozji.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Takie cos bylo dawno temu montowane w Poldkach jako opcja.
i zdawało egzamin Teść miał poldka z takim cudem zero dbania o samochód stał pod chmurką i wierzcie albo nie 0 słownie ZERO rdzypoldas był 95r produkcji teraz jest u innego właściciela i na lakierze nie ma śladu korozji.
Może był zrobiony z arkusza blachy, który leżał w środku sterty, a nie na wierzchu i deszcz na niego nie padał , więc samochód nie był zardzewiały już przed produkcją (nie wiem, czy w odniesieniu do poldków i innych wyrobów typu FSO/FSM, to jest do końca dowcip, mój maluch i "duży fiat" gniły na potęgę).
Też słyszałem o takim rozwiązaniu w latach 80-tych, ale nie wiem z wiarygodnych źródeł, czy było skuteczne.
(nie wiem, czy w odniesieniu do poldków i innych wyrobów typu FSO/FSM, to jest do końca dowcip, mój maluch i "duży fiat" gniły na potęgę).
Ja mam Poldka z 93 roku i jest w lepszym stanie blacharskim niż nie jedna R200 i kilka lat młodsza. Jedyną rdzę jaką mam pojawiła się na odprysku na błotniku.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Wysłany: Czw Maj 14, 2009 19:34
Zukowaty ma racje. Ja osobiscie mialem '94 bez rdzy za wyjatkiem kilku pryszczy, pozniej mialem drugiego Polda tez '94 (z serduchem Rovera zreszta) i byl miejscami tak zgnity, ze nawet wlokno szklane rdzewialo
A te elektroniczne antykorozyjne bzdury wkladam miedzy tabletki na powiekszanie penisa. Jedynym slusznym sposobem, zebyu nie miec rdzy przy pomocy elektrycznosci, jest instalacja elektryczna z plusem na masie, jak w Syrenkach
Zukowaty ma racje. Ja osobiscie mialem '94 bez rdzy za wyjatkiem kilku pryszczy, pozniej mialem drugiego Polda tez '94 (z serduchem Rovera zreszta) i byl miejscami tak zgnity, ze nawet wlokno szklane rdzewialo
A te elektroniczne antykorozyjne bzdury wkladam miedzy tabletki na powiekszanie penisa. Jedynym slusznym sposobem, zebyu nie miec rdzy przy pomocy elektrycznosci, jest instalacja elektryczna z plusem na masie, jak w Syrenkach
Na tym teścia Poldolocie jest odprysk na tej listewce pod grilem do gołej blachy od początku jak go miał i w zeszłym tygodniu widziałem ten odprysk bez śladu rudej a że samochód jest srebrny to odprysk nie rzuca się w oczy i nikt go nie naprawia.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum