Od pewnego czasu słyszę dziwny warkocząco-terkoczący dźwięk przy przyspieszaniu i np. dojeżdzaniu do skrzyżowania na biegu..zastanawiałem się co to może być.. w końcu znalazłem przyczynę.. Siatka, która znajduje się tuż za zderzakiem (na dole) jest poluzowana i wpada w drgania.. Próbowałem ją jakoś przymocować, ale bez skutku.. pozostaje mi ściągnąć zderzak i zrobić to raz i porządnie.. z tym tez wiąże się moja prośba
Mógłby mi ktoś na kreślić jak się zabrać do jego demontażu?? gdzie zacząć?? Na co zwracać uwagę zeby czegoś nie !@!$#...ć??
Z góry thx
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 20:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 20:20
O te nakrętki na rys. 4 to były moje ulubione... szlag mnie trafiał jak musiałem je odkręcić Ale jak już się uporasz to proponuję wyciąć te "pałąki" i wstawić ładną siateczkę za pomocą kleju do szyb. Metoda sprawdzona i efekt moim zdaniem super
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 21:23 ]
Rzuć okiem
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 38 Skąd: Oświęcim/Kraków
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 18:39
No rzeczywiście fajnie się prezentuje..Chyba też tak sobie myknę a powiedz mi czym wyciąłeś te pałąki??
Lechos dziękówa za schemacik szkoda tylko ze tablice przytwierdziłem na nitach, teraz trzeba będzie rozwiercać .. ale cóż tam jak tylko znajdę chwile i pogoda dopisze to sie za to zabieram..
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 22:44
Wyciąłem zwykłą wyrzynarką no wiesz ta taka pionowa piłka elektroniczna z wyprzedzeniem o około 2 cm do przodu zderzaka. Siateczkę przymocowałem za pomocą małych blaszek pod kontem 90 stopni za pomocą kleju do szyb (łączy na zawsze:))
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum