hmm ok przepraszam a dlaczego dziadowsko jeśli mogę wiedzieć? będę chciał założyć Xenonki ale jeszcze nie teraz bo brak funduszy
mimo wszystko dzięki za rade,jeśli temat faktycznie głupi to do usunięcia,pozdrawiam
podobny temat już był. Poszukaj
A co do żarówek to nie uważam że są do D*** ponieważ są to produkty znanych firm i posiadają homologacje. Nie mam żadnej z tych dwóch wymienionych ale z tego co wiem świecą na biało przez co potrafią się szybciej przepalać.
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
wszystko co ma w nazwie blue jest do D***. Bedzie dziadowsko wygladalo. Albo zakladaj xenony albo jakies jasniejsze osram night breaker...
Jeżdżę na Philips Blue Vision. Parę osób z forum również.
Nie jest to udawany ksenon, do białego odrobinkę im brakuje. Znakomicie oświetlają drogę, nikogo nie oślepiam. Normalne żarówki ze zbliżonym do białego światłem.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 05:53
Cytat:
wszystko co ma w nazwie blue jest do D***
Chyba jesteś przekonany, ze philips blue świeci na niebiesko? Sprawdzałem dwa modele philipsów blue vision - xenon efect i jakieś tam inne. Oba świecą na prawie biało, a blue to tylko nazwa kompletnie nie związana z barwą światła.
Ahhh nie ma to jak uprzedzenia do czegoś a potem wmawianie innym
Cytat:
Blue Vision
Utrzymując pozycję lidera w nowościach, PHILIPS jest dumny z możliwości przedstawienia nowej żarówki halogenowej, będącej wynikiem najnowszych osiągnięć technologii.
ZALETY :
Białe-dzienne światło w warunkach nocnych o temperaturze barwowej 4000°K
No chyba, że światło dzienne wygląda dziadowsko to OK
szymon1986
Co do żarówek to i osram, i philips mają tą samą barwę światła ( 4000k czyli między żółtą a białą bardziej w stronę białej, nie żaden niebieski ). W sumie nie ma znaczenia, którą się weźmie. Sam mam philips no to polecę philips
A to zwracam honor, widzialem w swojej okolicy kilka golfow z jakimis zwyklymi zarowkami halogenowymi, ktore swiecilo hamsko na niebiesko...skojarzylem te wasze zarowki wlasnie z takimi wioskami i stwierdzilem ze sa do d. Natomist jezlei mowicie, ze to sa te niemal biale to rzeczywiscie fajnie wygladaja i polecam.
Jeszcze raz przepraszam za nie porozumienie:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
generalna zasada ..... kup coś firmowego a będziesz widział w nocy drogę ze swojej strony mogę polecić Philipsy .... testowałem power vision i były .... obecnie są Osramy nightbreakery świecą bardzo dobrze .... nie wiem jak żywotność .... wypowiem się jak się spalą .... w kolejce są blue vision Philipsa
Osramy nightbreakery założyłem w czerwcu zeszłego roku i jedna z nich padła mi początkiem maja a druga świeci dalej. Sam nie wiem czy te 11 miesięcy świecenia to dużo czy mało;)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Do mnie w piątek doszły Cool Blue i Panowie bez porównania do zwykłych żarówek. Naprawdę warto tym bardziej że na allegro są po 44,99zł czyli nie tak drogo. Zobaczymy ile wytrzymają... Teraz muszę sobie sprawić postojówki Blue Vision bo stare wyglądają jak bym miał świeczki w lampie
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum