Wysłany: Nie Maj 24, 2009 10:44 [R75] Klocki hamulcowe
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Właśnie zaświeciła mi się kontrolka klocków hamulcowych,tak więc muszę wymienić przednie klocki i czujniki.Jakiej firmy polecacie,jakieś dobre klocki,no i oczywiście czujniki.
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Lip 27, 2011 21:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 10:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Maj 24, 2009 11:08
czujnik od BMW, w porównaniu do roverowskiego kosztuje grosze a rwystarczy tylko przewody zlutować bo o ile wiem mają inne wtyczki W każdym razie u mnie mechanikom zajęło to 5min.
Co do klocków to ja wymianiałem ale nie pamiętam co mam. W każdym razie miały nie być najtańsze i najdroższe ale bardzo dobre. Mechanicy mi coś tam wybrali i powiedzili że będę zadowolony i jestem
tak, czujnik od E46 powinien pasować po przelutowaniu wtyczki klocki mam ATE i powiem tak innych nigdy nie założe zatrzymują auto w miejscu normalnie szwagier w BMW miał Lucasa i teraz zakładał ATE i też innych nie chce
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 07:53
Jedyna, dopiero teraz zauważyłem, że masz bardzo ciekawe zdjęcie roverka (w profilu). Czy mógłbyś powiedzieć co takiego założyłeś w panel środkowy (ewentualnie daj zrzut tej fotki w większym powiększeniu).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czujnik jak pasuje to tylko od E39, ma ten sam kształt co R75.
takie same klocki sa też montowane w E46 więc i czujnik pasuje badałem temat wcześniej dlatego nie tylko E39
MG TF 160 srebrny pocisk
:idea: Jedyna, dopiero teraz zauważyłem, że masz bardzo ciekawe zdjęcie roverka (w profilu). Czy mógłbyś powiedzieć co takiego założyłeś w panel środkowy (ewentualnie daj zrzut tej fotki w większym powiększeniu).
Witam Kolegów
I na mnie przyszła pora aby wymienic klocki ponieważ zaświeciła mi się kontrolka w komputerze,dzisiaj zamówiłem na przód firmy ATE 273zł komplet na jutro mają być i zabiore się do wymiany.Dzisiaj ściągałem koła aby się upewnić,czy aby napewno są zużyte i zauważyłem kabelek z plastykową końcówką dochodzący do klocków czy to jest właśnie ten czujnik zużycia klocków??
Dziękuje i pozdrawiam
MG TF 160 srebrny pocisk
thx sknerko zauważyłem,że jest lekko róg nadłamany przy wejściu do klocków miedzy szczękami to pewnie też musze wymienic a jak go sie wyciąga jesli wiesz i możesz mi napisać. Pozdrawiam
MG TF 160 srebrny pocisk
hmm...a powiedz mi proszę kupując czujnik to jest ta sama kostka plastikowa?czy razem z przewodem?czy ten przewód też jakoś się odpina od tej kostki?to u mnie inaczej to wygląda niż na tych fotkach,acha bo Ty od BMW mi pokazałeś.W Roverze są inne mnie wyniesie 75zł ATE
Sa takie same w roverze jak w BMW tylko niektóre sa z takim dłuższym plasikiem zagiętym w kierunku zacisku (nieorginalne) Kupujesz taki kabel z jednej strony czujnik z drugiej taka okrągła wtyczka czy gniazdo nie pamiętam do rovera drogie bo coś koło 100 za szt a do BMW za 20 30 pln tylko trzeba tą wtyczkę okrągłą przelutować na ta od starych z rovera. Z BMW pasują dokładnie te z ostatniego linku
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum