Tak świstek o przeglądzie jest ważny 1 miesiąc, mi zabrali dowód bo nie miałem wpisanego przegladu tylko miałem na kartce i przegiąłem o miesiąc (ale mandatu mi nie wlepił bo go ubłagałem) przepisu nie znam ale na tej kartce z przeglądem na odwrocie miałem napisane ze w miesiąc mam to wpisać w dowód. Policjant mi ten przepis przytoczył ale to było dawno i nie pamietam
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 13:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No komiczna sytuacja...bo nie mam mozliwosc wpisania w dowod bo go nie mam bo wyjasniam papiery a nie moge zostawic auta bo jest mi potrzebne...dobrze ze tylko lawety nie wezwal ale nie wiem czy on moze w takim przypadku wezwac lawet ale wiadomo jak to z Policja jak chca to sie do wszystkiego doczepia...mialem kilka kontroli przed tym i zaden Policjant nic nie mowil...cholera przytlacza mnie ta sytuacja...nie chce sprzedawac auta bo nie chce kogos w takie bagno pakowac ale juz wiem ze jak sprawa sie wyjasni MG ZR 160 idzie na SPRZEDAŻ!!
[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 09:16 ]
NO PANOWIE UDAŁO SIĘ
Gratulacje. Ja mialem tez ciekawa sytuacje w WK Srodmiescie. Rejestrowalem nowy skuter kupiony w salonie. Pani w okienku powiedziala mi, ze nie moge zarejestrowac, bo importer ma pozwolenie na import skuterow, a w prawie o ruchu drogowym nie ma czegos takiego jak skuter! Skonczylo sie w ten sposob, ze pojechalem do salonu. Tam Pan sprzedawca wybuchl smiechem mowiac, ze w Warszawie (salon byl w Markach) to zawsze jakies problemy robia. Zadzwonil do importera, ktory przyslal pozwolenie na import motorowerow. Pojechalem do WK i zarejestrowali, ale nikt mi nie zwroci calego zmarnowanego dnia, pieniedzy na TAXI do Marek i z powrotem i nerwow
Pan sprzedawca powiedzial mi, ze pierwszy raz sie spotkal z taka sytuacja, bo zazwyczaj odmawiaja rejestracji, bo uwazaja, ze to pozwolenie powinno byc w oryginale, a jak on moze kazdemu klientowi dac oryginal swojego pozwolenia!?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
macieju, przyszlo nam w takim kraju zyc i trzeba sobie jakos radzic...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Bo ja jestem Warszawa Wola i w sumie to jestem zachwycony - nigdy żadnych problemów nie miałem, a średnio co 2 lata robię jakiś ruch z którymś z aut...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Srodmiescie. Nie pamietam jak sie nazywa ulica. Miesci sie kolo ronda ONZ
A co powiecie na to
Kumpel nabył za moją namową Freelandera.
Przy rejestracji podaje:
Land Rover Freelander TD4 GS
Zgadnijcie co wpisała paniusia w okienku:
Rover 400 GS
I tłumaczyła się tak:
"No bo Rover z 4 w nazwie to tylko 400 mam w bazie".
Dobre naprawdę dobre
Ja miałem tzn. mam co roku problem z ubezpieczeniem Ritmo Abartha 130 TC. Tam jest fabrycznie silnik 2.0 DOHC a cywilne wersje Ritmo wychodziły z silnikami 1.1 do 1.5 (mowa o benzynowych). CO roku walczę z telefonami po ubezpieczalniach żeby w końcu ktoś mi powiedział że mogą go ubezpieczyć bo mają takie auto z takim silnikiem w bazie danych. Jedyny plus jest taki że mam w polisie wpisane że wersja Abarth Przy rejestracji tylko babka się zdziwiła że taka pojemność bo nie mieli w katalogu ale że silnik rzecz wymienna to wklepała 1995ccm i poszło.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Ja jestem max szczesliwy ....ale teraz az ten samochod glupio wyglada na polskich blachach....kiedy mialem juz poprawione papiery zadowolony ide do WK Pani sprawdza papiery,okazalo sie ze faktura poprawiona ale tlumaczenie nie ale na szczescie to byl koszt 35 zl i termin 3 dni....i w ostatni dzien juz z tlumaczeniami i ze wszystkim OK nie wiedziala czy wpisac w dowodzie MG ZR czy MG ZR 160 i dzwonila do diganosty....takze do samego konca byly problemy ale teraz blachy na aucie sa twardy dowod odbieram 10 czerwca i wszystko OK ale juz powoli sie zastanawiam na zmiana auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum