Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:03 [R620 SDi] - Kat & Stozek..WARTE TO ZACHODU ?
Hello...mam pytanko..czy da rade wsadzic stozek w diesla ? i czy kata mozna wywalic? z tego co czytalem to w dieslach jest lipton z katem,pniewaz wariuje sonda lambda..niewiem ile w tym prawdy..no i czy warto cos cwiczyc z tym stozkiem..o konie niepytam..ale chodzi mi o dzwiek..
pozdro all..no i odpiszcie cos.l
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 20:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wywal kata będzie dobrze odpychać się do przodu, co do stożka pod maską to prócz dobre samo poczucia nic nie będzie nooo na pewno dźwięku. Jak chcesz dźwięk z pod maską to zamontuj zawór upustowy BLOF-OFF i będzie ci sykał jak wąż przy ataku, jak będziesz zmieniał bieg.
Tomek620 to trzeba pojechać do takiego co podbije, ja nie mam kata i jakoś nie mam problemów z tym, a co do strumienicy to raczej nie polecam, w większości przypadków ma skutek odwrotny niż zamierzony jak by miało to sens to bym miał to zamontowane a wydech robiłem nowy cod podstaw także można było wstawić a nie skorzystałem z tego.
http://moto.allegro.pl/se...18804&country=1 np: allegro.pl tylko nie wiem jaki do ciebie podejdzie na pewno z jakiś uniwersalnych tylko się musisz jakiegoś speca od dłubania w silnikach spytać jaki masz kupić.
Daje rade.
Sam kiedyś o ty myślałem zainspirowany (napalony ) dźwiękiem tego w Subaru Imprezie WRX STI...
I dalej mi to chodzi po głowie.
Uprzedzając pytania w stylu po co mi to-bo podoba mi się to syczenie...
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 21:57
Biorąc pod uwagę klekot silnika Diesla to sykania nie będzie słychać gdyby tak było to większość by miała. Turbo benzyna tak ale Diesel to moim zdaniem szkoda kasy.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
a czy samo wycięcie katalizatora ma dyzy wpływa na hałas wytwarzany przez silnik ? Nie chce aby w aucie było jeszcze głośniej bo teraz już mi to doskwiera
Wprawdzie mam już trochę nakulane moja "Czarnulą" i ciągle mnie meczy ten katalizator... Tylko właśnie obawa czy mi przegląd przejdzie. Jak pojadę następnym razem to obadam
na "warczeniu" ani dodawaniu sportowego brzmienia itp mi nie zależy- wszak to limuzyna bardziej mi chodzi o to czy komfort wewnątrz nie ulegnie zmianie
Teraz pozostanie tylko kwestia przeglądu i sprawdzenie emisji spalin a w SKP to robi jak mu się zachce wiec nie wiem czy ryzykować. Autko przejechane ma ~217tys i ok pól roku trzyma mi łącznik elastyczny przy tłumiku- albo partactwo mechaników albo kat zapchany i więcej spalin wydostaje sie siatką- takie to moje gdybanie tylko
Ostatnio zmieniony przez seyfer Sob Maj 30, 2009 15:39, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum