Wysłany: Pią Maj 29, 2009 19:07 [R220 98'] POMOCY !! Wyciek oleju z filtra oleju !
Witam,
Potrzebuje szybkiej pomocy. Chciałem jechać do polski a tu zonk. Kałuża kolo auta z oleju. 600km temu wymieniłem olej jak rozrząd robiłem i nie wiem co się stało. 4x już sam wymieniałem olej i teraz takie coś się stało. Normalnie cieknie z filtra oleju jak coś Próbowałem go dokręcić i nic nie dało, wiec podstawiłem miskę i odkręciłem filtr oleju i co się okazało, to ze ten gwint co się na kręcą filtr zostaje w środku filtra. Wiec się wykręca filtr razem z tym gwintem
Nie da rady tego ręka z filtra wykręcić i nie wiem co teraz jest przyczyna ze cieknie mi stamtąd.
Ten gwint ma być na stale czy coś sie zepsuło
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tam faktycznie jest króciec, ale powinen się trzymać. nestety w Twoim filtrze jest troszkę inny gwint jest m20x1 a powinien być 13/16cala. Normalnie te gwinty powinny współpracować, ale widocznie trafiły Ci się jakieś z dwóch przeciwnych końców pola tolerancji, dlatego ciężko działają.
Króćcow od przykręcania nic nie będzie, bo jest sporo twardszy od filtra, tylko musisz go wykręcić z filtra i wymienić filtr.
No i dolać oleju
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum