witam ponownie wszystkich.
musze wymienic pompe paliwa w moim roverku. mam silnik 1.4 75KM, chyba 16v.
jakie cisnienie musi byc w takiej pompie, bo sa rozne modele, i czy ma znaczenie pompa do silnika 16v, a 8v
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dziekuje koledzy. mam tylko dylemat teraz.
na obudowie jest napisane twin camp 16 v, wiec wiadomo, ale nie sadze zeby ten silnik mial 103 konie. nie wydaje mi sie, wg mnie za slaby jest na 103.
no dla mnie on nie ma 103 koni, ale w rover 25 byly tez silniki 16v 86 koni. wiec moze takiego mam...
a co do pompy to czy mozna zamontowac w silniku 75 koni pompe z silnika 103?
chodzi o cisnienie, bo jest spora roznica.
w sumie to tylko to mnie zastanawia, bo ile ma koni to nie jest dla mnie w tym wypadku takie istotne
a komputer nie pokazywal w aucie zadnych bledow, wiec moze to rzeczywiscie ma np. 86 koni.
dzieki w ogole za info i punkcik dodaje.
Jezeli macie zolte korki to macie nowsze silniki z R25/R45/R75...
piotr8, sposob jest taki ze wystarczy zdjac rure dochodzaca do przepustnicy i nacisnac gaz do oporu sprawdzic czy przepustnica otwiera sie do konca czy tylko w polowie....
Sajmonista, co dopompy to prosze o telefon do mnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum