Wysłany: Sob Cze 06, 2009 17:28 [R211,98r] zerwany pasek rozrządu
Jestem posiadaczem Roverka 200 z silnikiem 1100 8v z 1998r potrzebuje pomocy. Zerwał mi się pasek rozrządu. Czy mogło się coś uszkodzić w silniku? Jak ustawić rozrząd bo na pewno się przestawił? Po odkręceniu dekla nhttp://forum.roverki.eu/...icon/icon4.gifa wałku śladowe ilości masła a pod deklem jakieś 3 mm, cz to normalne? na miarce olej czysty. Z góry dziękuje.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 17:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Potwierdzam co napisał PHJOWI, Twoja skrzynia jest taka sama jak nawet w 1.6 16V. W R200 tylko w Dieslu montowane są inne. Myślę, że nawet z 1.4 8V 75KM byłbyś zadowolony.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Znalazłem silnik za 1400 z którym i tak trzeba wymienić rozrząd i nie yiem ile ma pryejechane, więc wole zrobić remont starego silnika i będe miał pezny silnik. Kupiłem komplet uszczelek i rozrząd, zabieram się do roboty. Sciagnoem Rave mg posikuje sie tom publikacja.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 19:39
Maciek..., tak jak pisali koledzy wyżej. Po co chcesz robić rozrząd, jak taka naprawa nic nie da. To tak jakbyś wymienił płyn chłodzący w przegrzanym silniku, licząc, że nagle zacznie znów działać. Wymień silnik i po sprawie. Jak nie dopilnowałeś rozrządu to za błędy trzeba teraz płacić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To raczej nie jest silnik z bezkolizyjnym rozrządem. Te czarne pasy w poprzek zaworu to na bank pieprznięcie o cylinder - podobnie to wyglądału u mnie w Escorcie - auto poszło na złom z racji nieopłacalności czegokolwiek. A u Ciebie można wymienić silnik, jak Ci pisali wszyscy - tylko to ma sens.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum