Wysłany: Sob Cze 13, 2009 15:21 [R25 1.4 16v 00] Zbieżność - Przy Hamowaniu Ściaga...
Witam sciagalo mnie troche w lewo przy jezdzie na wprost wiec wczoraj bylem ustawic zbieznosc i powiedzieli mi ze nie ma regulacji z tylu i nic nie mogą zrobic (moj mechanik to potwierdzil) ustawili przod no i jest poprawa ale przy hamowaniu nieraz sciaga mi na lewo... slyszalem ze to nie zalezy od zbienosci tylko cos z hamulcami - kazali mi je rozlozyc i zlozyc... zobaczymy...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na takie ściąganie może mieć wpływ nie tylko zbieżność Może masz wykrzywiony jakiś element zawieszenia albo felge. Tak na oko ciężko to sprawdzić najlepiej wybrać się na geometrie pojazdu koszt około 60-80 zl
dołączę się do tematu
byłem na zbieżności i wszystko ustawili dobrze tylko powiedzieli mi że lewe koło mam wysunięte o nie całe 3 mm do przodu ale nie da się tego regulować i moje pytanie czy to prawda ? może ktoś z was wie
djboo, a siłę hamowania poszczególnych kół sprawdzałeś? Może jeden zacisk łapie mocniej niż drugi.
Co do możliwości regulowania geometrii to rzeczywiście ustawić da się jedynie zbieżność. Ewentualnie można jeszcze kombinować z kątem pochylenia koła zamieniając zwykłe śruby mocujące amortyzatory na mimośrodowe. Niektóre warsztaty potrafią coś takiego zrobić. W poprzednim aucie pomogło mi naprostowanie podwozia na ramie.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
PTE, wiesz ja mieszkam w IRL (Dublin) i tak ciezko to wszystko sprawdzic jest... polacy to tu kase zdzieraja a za prze-proszeniem gowno umieja i nie maja sprzetu... a "miejscowi" to slimaki sa kumpel mi powiedzial ze wezmie i rozbierze mi te klocki "przeczysci" i zobaczymy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum