Zapragnalem zamontowac sobie hak z racji tego, ze musze przewiezc sporo rzeczy a z orlenu mozna tanio pozyczyc przyczepke Z tego co obliczylem taniej mnie wyjdzie zamontowac taki haczek nic jezdzic kilka razy.
Czy jesli kupie cos takiego jak na tym zdjeciu:
To bez problemu uda sie to zamontowac, czy montaz haka jest bardziej skomplikowany? Sa juz gotowe dziury? Ktos to robil i moze sie podzielic doswiadczeniami, a najlepiej zdjeciami haka jaki zamontowal? Myslicie, ze jest szansa wyrwac gdzies hak za okolo 100zl?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 18:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
xtek dziur raczej nie ma gotowych bo oryginalny hak jest inaczej montowany
w wolnej chwili zrobię ci zdjęcia,mam nadzieję że to nie przeszkadza że mam 400-tkę bo hak powinien być ten sam
Witam. Zakładałem ( pojechałem do gościa który się zajmuje zakładaniem haków) kilka miesięcy temu w swoim roverku używany oczywiście od innej 400 i z tego co obserwowałem to powiem Ci, że nie jest to takie hop siup. Zajęło mu to ze 4 godziny trzeba zdjąć zderzak, wywiercić dziury na śruby, wejść pod samochód aby to wszystko dobrze przykręcić, naciąć zderzak pod hak elektrykę dobrze podłączyć trochę jest z tym wszystkim zabawy. a czy jesteś pewien że ten gościu od haka wszystko Ci dał?? bo mi nie dał np. wszystkich śrub mocujących i jeszcze czegoś ale nie pamiętam. Chodzi mi o to, że w takich punktach zakładających haki znają się na tym i mają ewentualnie brakujące części i dobrze to robią i jesteś pewien że jest profesjonalnie założony hak, a przede wszystkim nie wnerwiasz się że coś idzie nie tak lub czegoś ci brakuję. Koszt takiej usługi to 200zł, a w r200 powinno być jeszcze taniej, ale oczywiście wszystko zależny od Ciebie i czy chce CI się z tym bawić.
A skoro ten gościu ściągnął go z 200 to raczej powinien wszystko mieć do niego, zapytaj się tego gościa czy hak jest kompletny. Ja za swój hak dałem 180zł. Teraz się bardziej wczytałem w te posty i skoro jesteś niepewny czy dasz radę założyć więc tym bardziej polecam Ci pojechać do takiego punktu od haków. Ja się na tym nie znałem i jestem zadowolony, że pojechałem do takiego punktu.
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 10:28 ]
200zł założenie + 180zł hak ale tak jak już pisałem wcześniej zależy to tylko od ciebie co zrobisz
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 10:32 ]
możesz zadzwonić do paru takich punktów i zapytać się ile to kosztuje zazwyczaj jest tak, że im mniejszy samochód to taniej. Nie wiem też skąd jesteś a toteż może mieć znaczenie na cenie
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 10:36 ]
A sory jesteś z Krakowa Pozdrawiam Kraków. Więc może cena być podobna ale można zawsze spróbować, a po za tym sam jestem ciekaw ile zakładanie kosztuje w Krakowie więc jak by co to napisz.
[ Dodano: Sro Cze 17, 2009 10:41 ]
Pisząc pierwszą część tego posta nie przeczytałem Twojej odpowiedzi więc spoko próbuj sam i też miej pewność, że wszystko będzie dobrze
No spoko to wszystko właśnie zależy od wielkości samochodu. Jaki ma uciąg twój rover bo mój 1 tonę, więc i hak powinien być porządny, a na tym co mam poprzedni właściciel ciągał przyczepę kempingową . Gdybym kupował nowy to musiał bym dać ze 300zł.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 22:59
Jak podlaczyc czesc elektroniczna haka? Czy jest juz gdzies przygotowana wiazka? Jesli nie, to jak to najsensowniej zrobic, zeby wszystko hulalo i nie bylo problemu na przegladzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum