Wysłany: Wto Cze 23, 2009 16:04 [R420 si lux 98 136km] Gaz szarpie BRC
Witam
Prosze o rade i pomoc. Założyłem nie za małe pieniądze instalacje gazowa sekwencje instalacja to BRC wszystkie podzespoły są BRC (Sequent 24)
Jak narazie instalacja sie spisuje bardzo dobrze auto moc ma taka jak miało z tym ze mam jeden problem jadac na gazie na 2 biegu i majac 2000 obrotow dodajac nagle szybko gaz szarpie autem i jak puszam rowniez zaobserwowalem to tylko na biegu drugim a moze inaczej na innych biegach nie odczuwam tej dolegliwosci. Doradzcie co moze byc przyczyna czy to po prostu gazownik musi cos ustawic czy to cos z autem ( na benzynie jest cycus glancus)hehe
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 16:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 307 Skąd: Grabów nad Prosną
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 16:45
Hmm.. Powiem tak. Mój brat w R620i, przy sekwencji tez miał tego typu problem. Nie wiem czy szarpało mu przy 2 czy innym biegu, jednak też szarpało w pewnym momencie. W związku z tym udał się tam, gdzie mu zakładano instalację gazową w celu dokładnego wyregulowania samej instalacji. Nie jestem teraz pewien czy wymieniali mu jakąś drobnostkę, czy nie, ale chyba nie. W każdym bądź razie musisz udać się tam, gdzie Ci zakładano gaz i powiedzieć co się dzieje.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 19:26
Ja miałem podobny problem, przy trochę żwawszym rozpędzaniu szarpało samochodem. W trasie było ok. Winne były świece.
Kilka "tematów temu" opisywany był podobny problem, też R420Si i też instalacja Sequent 24. Może po prostu ta instalka nie współpracuje z tymi silnikami albo tacy gazownicy.
Stawiam na to drugie.
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 10:33
Kolego, zmień świece, sprawdź teź stan przewodów.
Miałem takie szarpanie podczas przyśpieszania na 2 i 3 biegu.
Stare świece wyglądały jak nowe. Zmniejszyłem przerwy na elektrodach i trochę pomogło.
Później zmieniłem świece na NGK V-line jakieś tam i kupiłem nowe przewody też NGK, nie pamiętam jakie mają oznaczenia.
Po powyższym od 4 miesięcy spokój.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum