Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:46 [rover200 1.4 16v] Woda w kole zapasowym
mam problem od jakiegoś czasu zbiera m i się woda w kole zapasowym co wysuszę to znów się pojawia ale tylko w porze deszczowej możne już ktoś to przerabiał i możne mi powiedzieć skąd się bierze ewentualnie co można uszczelnić
Ostatnio zmieniony przez thef Sro Cze 24, 2009 13:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja mam to samo tyle że w 400-tce
uszczelniłem od spodu te kapsle gumowe te niby do spuszczania wody jak sądzę
a ogólnie tam jest zaduch więc trochę wody może się skraplać tak myślę bo nie ma za bardzo dostępu powietrza
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Cze 24, 2009 13:52, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:50
Z tego co pamiętam w okolicach lamp tylnych często dostaje się woda do środka. Było sporo tematów na forum, poszukaj i poczytaj, może pomogą Ci w odnalezieniu miejsca przecieku.
Do dzisiaj walczę ze szczelnością bagażnika, jakiś czas temu uszczelniłem silikonem wszystkie możliwe łączenia, tylne lampy i zmieniłem uszczelkę bagażnika. Przez miesiąc było oki ale jakiś czas temu znów pojawiać zaczęła się woda. Zawsze po deszczu, jest mokry dywanik po prawej stronie i woda pod kołem zapasowym. Jak dojdę do ładu z silnikiem to wezmę się za bagażnik Sprawdź uszczelkę i lampy, woda może dostawać się od góry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum