Jako, że moje autko poprzednio było właścicielem kierowcy - tuningowca posiada kilka elementów, które sukcesywnie usuwam z mojego Roverka. Jednym z mankamentów były okleiny drewnopodobne kokpitu pomalowane na czarno . Po zdjęciu farby okazało się, że zostały przed pomalowaniem zmatowione, więc ich ponowne użycie odpada.
Zamieściłem ogłoszenie na forum, po niedługim czasie zgłosił się sprzedający, przyszła paczka. Niestety okazało się , że okleiny są w innym kolorze (posiadam ciemny orzech , przyszedł jasny orzech - dodam, że jasny w mojej skromnej opinii jest dużo ładniejszy ). Tutaj pojawia się problem - zamierzam dopasować jednolicie okleiny, niemniej na allegro zdjęcia są robione pod bardzo różnym oświetleniem i kątem - nie idzie niestety tego rozpoznać. Czy ktoś z forumowiczów wie do jakich wzorów/ kolorów tapicerki były dodawane poszczególne okleiny (dodam , że zamierzam wymienić okleiny w drzwiach na jasny orzech).
Pozdrawiam serdecznie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 23:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
EEE...no jakoś tak drewno do roverka bardziej pasuje niż to cokolwiek to jest zgodziłbym się z tobą może w przypadku MG, bo tam zacięcie sportowe a nie eleganckie.
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
Camario17 Czytałem swego czasu Twój temat, ale zupełnie o nim zapomniałem. Czy byłbyś na tyle uprzejmy, aby zrobić kilka zdjęć (najlepiej w dzień) jak całość się prezentuję? Chodzi mi przede wszystkim o powierzchnię okleiny - na allegro spotkałem się z takimi które w dotyku, chropowatości, oraz odblasku przypominają zwykłą tapetę, a coś takiego w moim Roverku nie przejdzie.
Jeżeli efekt będzie zadowalający - atakuję krakowskie sklepy tuningowe, i niech Moc będzie ze mną
Faecd Po dłuższym zastanowieniu coraz bardziej skłaniam się ku ciemnemu orzechowi.
Artu masz 100% rację , źle ci się wydaje Co do ustalenia odpowiedniego odcieniu to życzę powodzenia u mnie w oryginale są inne na drzwiach i na konsoli centralnej, także nie widzę problemu w tym. R to nie jakiś MB czy BMW aby miało to byś idealne. Chcesz mieć idealne poszukaj sobie dobrego stolarza wyrwij wszystkie plastiki drewienka zrób pomiary i niech ci stolarz zrobi prawdziwe drewienko malowane na taki odcień jaki chcesz. Może wtedy będziesz jedynym R w Polsce z prawdziwym drewnem, tylko ...... jak inni będą o tym wiedzieć.......
Ostatnio zmieniony przez camaro17 Sob Cze 27, 2009 12:25, w całości zmieniany 1 raz
Tak łatwo nie odpuszczę Na przykładzie poniższego zdjęcia, w którym możemy porównać oryginalną Roverkowską okleinę z tą zakupioną przez Ciebie niestety widać duże różnice:
Jaką różnicę że oryginalny jest plastikiem i jest połyskowy a okleina jest troszeczkę matowa ??? Efekt ten możesz uzyskać nakładając dużą ilość bezbarwnego akrylu i będzie się świecić jak psu jajca. Co do odcienia wiadomo nigdy nie złapiesz takiego jak chcesz, dlatego napisałem ci jedyna opcja----- STOLARZ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum