Wysłany: Sro Cze 24, 2009 15:51 Listwy do Rover 400
Witam. Czy ktoś się orientuje, czy listwy na zderzakach pasują do Rovera 400 2000r. od Rovera 45? Chciałbym je zmienić z czarnych na chromowane (tak samo jak i klamki zewnętrzne)? Istnieje w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 15:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sam mam listwę na tyle od 45 prawodpodobnie tak już go kupiłem.
Z tego co wiem właśnie przednia listwa nie pasuje od 45... sam chcę to zrobić a zakup listwy to około 100-150zł oryginalnej(do tego nie często sprzedający chcą ściągać je z błotników. Dlatego zastanawiam się na oklejeniem listwami typu chrom.
Co do klamek to nie ma żadnych problemów robota typu plug in play.
Co do listew CHROM to tylko można sobie tylni zderzak przełożyć z R45 do R400 i tylko tyle bo przedni zderzak nie pasuje z powodu maski i reflektorów. Co do samych listem to nie można zdjąć z R45 i zamontować w R400 prosta sprawa w R45 jest to węższe a w R400 nie ma takich specjalnych zaczepów aby to wmontować. I tak koło się zamyka, zostaje nam tylni zderzak a przód nie, i generalnie mamy masło maślane.
Ostatnio zmieniony przez camaro17 Pią Cze 26, 2009 19:12, w całości zmieniany 1 raz
tylko wez odkrec stare sruby trzymajace klamki...ja bede w przyszlym tygodniu robil klamki ala R45 i mam zamiar pol sprayu wd40 wypisikac na te sruby noc przed robota by puscily ladnie!!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
faecd, problem nie jest w odkręceniu tylko w tym żeby plastiki nie popękały
też to będę przerabiał na dniach i mam podobny zamiar do Twojego
wymieniasz tylko ciągadła czy również malujesz te czarne plastiki?
bądź też cierpliwy przy wyciąganiu zawleczek od ciągadełek bo w każdej klamce jedna siedzi ciężko
wiesz jak odkręcić tylne klamki? Bo jeśli nie to mogę Ci napisać żebyś wiedział co robić bo przy pierwszej się męczyłem.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
rudy0007, nie ma takiej możliwości. Chyba że ktoś Ci rozbierze klamkę. Ale to pewnie i tak na jedno wyjdzie.
W przyszłym tygodniu wrzucę jak to wygląda w identycznym jak Twój R400
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum