Witam jako ze sie szykuje do kupienia alu w tym lub przyszlym tygodniu chcialem zapytac bo mam okazje kupic '15 dokladnie Enzo Cup, szer. felgi 7j, rozstaw śrub 4x100, sred. otworu centr. 60, et 35 .
Pytalem juz jednego klubowicza mowil ze niebedzie problemu lecz inny ze moze obcierac ale niemusi wiec wole zapytac bo niejest to koszt 10zl zeby mozna bylo wydac od tak sobie pieniadze a pozniej beda problemy.
Oponki beda toyo 195/50/15 i te Enzo.
Bedzie gitara ?
Dzieki
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 22:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam takie pytanie bo niebardzo sie znam sruby bede musila napewno kupic teraz mam zalozone '14 niewiem czy te sruby ktore mam obecnie beda pasowaly do nowych felg/opon a wydaje mi sie ze chyba nie, wiec jakie mam zakretki sruby i pierscienie bo niebardzo orientuje sie
Dzieki
To są zwykle felgi więc śruby które masz będą pasować, zwykle tylko Japońskie felgi maja wąsko łebkowe śruby. Co do pierścieni polecam z POLIAMIDU wcześniej miałem plastikowe i się strasznie łamały ...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 09:42
to zależy od felgi, do niektórych musi być pierścień z kołnierzem do innych nie.
Ja miałem akurat bez kołnierza i zwykłe nie podeszły (chociaż miały dobre wymiary)
DLa mnie gość wytoczył metalowe pierścienie specjalnie pod wymiar i są dużo lepsze niż te plastyki.
Najlepiej podjechać z felgą do zakładu i Ci powiedzą ..
ja zaniosłem felgę do znajomego tokarza zmierzyłem wymiar z piasty i po 2 godzinach zapłaciłem 10 zł miałem 5 pierścieni alu mysle ze to najlepsze rozwiazanie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja bym nie brał aluminiowych bo są za miękkie po sezonie nie trzymają już tych wymiarów co były... stalowe tez nie są za dobre bo się zapiekają i ciężko później dociągnąć felgę precyzyjnie do piasty...
popieram dobryzioma pierscienie kupowac nie te tanie szajsowate plastiki tylko porzadnej jakosci poliamid gdzie taki pierscionek kosztuje ok.22zl za sztuke!
Sruby tak 16 sztuk bo tyle masz wac pan szpilek. Kup ewentualnie 12nakretek zwyklych plus komplet zabezpieczajacych jezeli felgi sa ladne i mogly by kusic zlodziei:)
PS nakretki M12x1,5
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam wszystkich. Jeżeli zmienisz z oryginalnych felg na Enzo to najprawdopodobniej będziesz musial zmienić też nakrętki, ponieważ nasze oryginalne felgi i nakrętki mają miejsce styku wykończone na okrągło, kulowe a nowe felgi mają proste. Jak odkręcisz jedną nakrętkę to będziesz wiedział o co chodzi. Najlepiej jeszcze dopytać w sklepie.
Osobiście wymieniałem na felgi (Bardzo podobne właśnie do ENZO CAP)CMS 7J ET bodajże 35 R15" i wymieniałem też nakrętki 12szt + 4szt anty- kradzieżowe chromowane. Oczywiście doszły też pierścienie centrujące plastikowe i mam je już 3 lata i jest OK.
Pozdrawiam.
Mam nadzieje ze tamte sruby beda pasowac bo te wszystkie sruby i nakretki tak tanio wcale nie wyniosa
Sruby znalazlem takie , chyba beda pasowac tylko sa tam 3 rodzaje ktore dobre ?http://moto.allegro.pl/it...saab_smart.html
i nakretki te ktore tu pokazal kolega w linku tylko czemu 12 a nie tez 16?
Ostatnio zmieniony przez luk7 Sob Cze 27, 2009 12:18, w całości zmieniany 1 raz
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 12:17 Re: [R200] Alufelgi
luk7 napisał/a:
Witam jako ze sie szykuje do kupienia alu w tym lub przyszlym tygodniu chcialem zapytac bo mam okazje kupic '15 dokladnie Enzo Cup, szer. felgi 7j, rozstaw śrub 4x100, sred. otworu centr. 60, et 35 .
Pytalem juz jednego klubowicza mowil ze niebedzie problemu lecz inny ze moze obcierac ale niemusi wiec wole zapytac bo niejest to koszt 10zl zeby mozna bylo wydac od tak sobie pieniadze a pozniej beda problemy.
Oponki beda toyo 195/50/15 i te Enzo.
Bedzie gitara ?
Dzieki
7J15 przy ET35 i masz pewność, że będzie gitara ?! Ja tej pewności nie mam. Doświadczenie podpowiadam mi, że przy obniżonym zawieszeniu lub 2 osobach na tylnej kanapie może ocierać o wewnętrzne ranty tylnych błotników... co skutkuje wycinanie poprzez w.w. błotniki fajnych wzorków na boku opony
Nie ma takiej reguły, ale licz się z tym, że może tak być (w dwóch autach na takich rozmiarach tak było).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum