Wysłany: Sob Cze 27, 2009 21:25 [R200 1.4i 98'] Lekki dymek spod maski - chłodnica ?
Witam dziś jechałem sobie autkiem jak codzien no i stoje na światłach patrze a tam mi spod maski lekki dymek leci. Zjechałem na stację patrze gdzie to leci itp no i dymek leci z wentylatora chłodnicy. Dodatkowo opluty jest wąż dochodzący do filtra powietrza jak i filtr powietrza. Chłodnica jest mokra - chyba jest to płyn chłodniczy widziałem na postoju jak kapało z okolic koła przedniego kierowcy i ma to kolor zielonkawy - więc chyba płyn ?
Choć jeszcze zauważyłem, że bulgotała mi woda w zbiorniczku od wspomagania kierownicy - możliwe, że to nie chłodnica a wspomaganie ?
Może macie jakieś sugestie co porobić/ co posprawdzać?
[ Dodano: Sob Cze 27, 2009 22:30 ]
na tym cieknacym czymś i dymku przejechałem 90 km i wskazówka była ciągle w pozycji tej co zawsze.
niestety nie wiem jak sie ma plyn i jego ilośc bo bylo zbyt ciemno pod blokiem abym mogl to stwierdzic takze dopiero bede rano widział czy w ogole moj plyn jest zielonkawy.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 27, 2009 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 00:01 Re: [R200 1.4i 98'] Lekki dymek spod maski - chłodnica ?
memphisto, Nie wiem dokońca czy to jest chłodnica ponieważ miałem podobna sytuacje ale jak cos to zobacze gdzie u mnie plyn uciekał jak wystrzelil mi plyn chlodniczy.
ale dymek z podmaski tez miałem
wyleje mi sie tylko plyn chłodniczy ktory jest w tych gumowych przewodach nie?
jak wykręcisz chłodnicę to wyleje się cały płyn..
memphisto napisał/a:
a jeszcze mi powiedzcie tam gdzie chlodnica idzie jakis przewod inny? np od wspomagania lub hamulcowy ?
po prawej stronie masz trochę przewodów od wspomagania, i nie jestem pewny, czy w R200 jest tak samo, ale w R400 jeszcze jest taka rurka od wspomagania (chłodniczka), która idzie przed chłodnicą od prawej do lewej i zawraca spowrotem do prawej
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum