Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:41 [R75] Szarpanie podczas jazdy
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
witam i mam pytanie podczas jazdy czasami szerpie tak jak by sie przycinal. szarpnie kilka razy raz porzadnie i jedzie normalnie jak by nigdy nic. jadac normalnie podczas gdy wcisne gaz do konca zamiast przyspieszac to szarpie. rowniez podczas szarlania miga pomarańczowa kontrolna w ksztalcie silnika. pompa paliwowa i filtr paliwa byl wymieniany co to moze byc?? z gory dzieki za pomoc.
[ Dodano: Sro Cze 24, 2009 14:57 ]
zapomnialem dodac ze na obrotomierzu wskazówka faluje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 22:12, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A może po prostu zatankowałeś jakiejś "zupy" zamiast benzynki ?
Spróbuj wlać paliwa z markowej stacji + dodatek do benzyn i pojeździj troszeczkę, możne to pomoże.
Miałem tak w innym samochodzie po zatankowaniu czegoś benzynopodobnego
Jeżeli nie to już tylko jakaś usterka mechaniczna.
Posiadam rover 75 1.8 turbo. Auto normalnie przyjechało zgasiłem go wymieniłem olej w silniku i przykręciłem osłonę do alternatora żeby się nie przegrzewała. Po wymianie czas rover 75 nie odpalał. Sprawdziłem wszystkie kable, akumulator, bezpieczniki małe ale nadal nic. Auto się nie zamyka teraz z pilota tak jak wcześniej. Moze cos z elektyryka. Prosze o szybką pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum