Wysłany: Wto Lip 07, 2009 21:12 [R 400] nowe sprzęgło
Jakoś tak na zimę zdarzyło mi się uwalić stare sprzęgło, które zresztą od początku nabycia samochodu nie było w doskonałej formie. Więc za radami użytkowników tego forum zakupiłem nowe sprzęgło firmy LUK. Zostało ono założone i generalnie to działa pięknie, ale jest jedno ALE. Często przy zmianie biegu obroty potrafią mi wzrosnąć ok te 400-500 ale już jako bieg jałowy(nie ma wpływu na jazdę tylko widać i lekko słychać powiedzmy). Jaka może być tego przyczyna, czy/lub jest to czasami spotykane i olać?
dzięki z góry za odpowiedź.
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 21:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lip 07, 2009 22:31
Ja bym poczekał chwilkę aby się sprzęgło dotarło, zazwyczaj tak jest po wymianie. U mnie bylo to samo i po przejechaniu około tys km wszystko było ok, poczekaj chwilkę i zobaczysz co i jak a jeżeli się to nie zmieni to napisz
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Ja bym poczekał chwilkę aby się sprzęgło dotarło, zazwyczaj tak jest po wymianie. U mnie bylo to samo i po przejechaniu około tys km wszystko było ok, poczekaj chwilkę i zobaczysz co i jak a jeżeli się to nie zmieni to napisz
Dokładnie tak jak mowisz ,u mnie była identyczna sytuacja i po przejechaniu około 1000km wszystko ustapiło
Dokładnie tak jak mowisz ,u mnie była identyczna sytuacja i po przejechaniu około 1000km wszystko ustapiło
hm.... przyznaje że "taki efekt" jakby ustępował acz przejechałem na tym sprzęgle już około 2-3 tyś. No nic pozostaje czekać no i rozdać pomógł, które najwyżej w tym wątku jeszcze na siebie zarobią (oby ten wątek już się nie rozwijał )
_________________ Nigdy nie dyskutuj z debilem...
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona cię doświadczeniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum