Jak w temacie. Mam lampy przednie z giełdy i mimo iż koleżka się przysięgał że są europejskie, to biorąc pod uwagę zbliżający się przegląd wolałbym to sprawdzić żeby nie mieć przypału.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 13:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak w temacie. Mam lampy przednie z giełdy i mimo iż koleżka się przysięgał że są europejskie, to biorąc pod uwagę zbliżający się przegląd wolałbym to sprawdzić żeby nie mieć przypału.
Ciężka sprawa jeśli będą na lampach numery to dojdziesz, kiedyś temat był poruszany na forum jak znajdę linka to Ci podeśle
Sam do tej pory mam problem z kupieniem jednej lampy. Ciągle się okazuje że to anglik.
Oznaczenia typu:
E1 - to Niemcy
E9 - Hiszpania
E11 - Anglia
Nie są jednoznaczne z tym że nie będą lub będą dopuszczone do ruchu prawostronnego lub lewostronnego.
E11(Anglia) a były robione na rynek nasz europejski, a np.E1(Niemcy) na rynek Angielski.
Mała tabelka:
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 11:35
Dzięki wszystkim za pomoc . U mnie oznaczenie E2 oznacza homologację francuską, więc teoretycznie mogę być spokojny... Tylko czemu ta od strony kierowcy świeci mocniej niż ta od strony pasażera Muszę potem dokładniej przyjrzeć się oznaczeniom - mam na myśli że nie patrzyłem jeszcze na strzałki.
Dzięki wszystkim za pomoc . U mnie oznaczenie E2 oznacza homologację francuską, więc teoretycznie mogę być spokojny... Tylko czemu ta od strony kierowcy świeci mocniej niż ta od strony pasażera Muszę potem dokładniej przyjrzeć się oznaczeniom - mam na myśli że nie patrzyłem jeszcze na strzałki.
Homologacja francuska, bo reflektory zostały wyprodukowane przez Valeo. Taką samą zapewne mają reflektory w wersji dla ruchu lewostronnego.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Lip 09, 2009 13:20
Podjedź w nocy blisko pod jakiś mur i włącz światła.
Jeśli strumień świetlny będzie zbliżony do tego: __/ __/ to masz lampy dla ruchu prawostronnego czyli OK.
Jeżeli natomiast światło będzie zbliżone do tego: \__ \__ to niestety są to lampy dla ruchu lewostronnego (Anglia, Irlandia) czyli
[ Dodano: Czw Lip 09, 2009 15:09 ]
Tu masz temat o żarówkach ale są zdjęcia jak powinien wyglądać strumień świetlny (mniej więcej w połowie wątku).
http://forum.roverki.eu/v...ips+blue+vision
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 15:39
Trochu się nie odzywałem, za to mam prawie pewność, ale prosiłbym was jeszcze o spojrzenie na oznaczenia lamp, bo trochę się w tym gubie. Jeśli chodzi o strumień świetlny to mniej więcej pokazało się: ___/ \___ - więc prawdopodobnie ta od strony pasażera jest Angielska:/. A teraz te oznaczenia: od strony kierowcy mam 04HCR PL 17,5 02A (E2) 9041 ROVER strzałka w prawo-> (w starej lampie było tak samo), a od strony pasażera mam 04HCR PL 20 02A (E2) 9038 ROVER strzałki w prawo-> i lewo<- (w starej lampie 04 HCR PL 17,5 02A (E2) 9041 ROVER strzałka w lewo<-).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum