Wysłany: Sob Lip 11, 2009 22:33 [r400] pali żarówki
Witam. W moim nowym nabytku mam pewien problem - pali mi żarówki - od podświetlenia deski rozdzielczej/zegarów po lampy zewnetrzne,
Miałem wypalona 1 zarówke od wstecznego i na zegarach. Zarówke od wstecznego wymieniłęm. Dziś spalil sie lewy stopu, prawy przedni kierunek i cała deska rozdzielcza i wsteczny.
Co może być przyczyna? wszystkie bezpieczniki sa sprawne i wymienione na takie jakie miały byc (wczesniejszy własciciel wkładał je chyba do woli)
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 11:29
Ja miałem dawno temu tak samo, ale w Polonezie. Nie wiem czy w Rover-kach jest tak samo, ale może ci to coś pomoże.
Przy wkładaniu wstecznego przy skrzyni biegów był włączany czujnik, który zapalał światła cofania. Działało to na zasadzie wciśnięcia przez jakiś element wystający w skrzyni trzpienia w tym czujniku. Okazało się, że izolacja przewodów wychodzących z tego czujnika była poprzecierana i za każdym razem jak wkładałem wsteczny, robiło się ciemno na desce rozdzielczej (był to ten sam bezpiecznik).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum