Wysłany: Czw Lip 16, 2009 11:05 [214 Si 98r] Grzeje sie po włączeniu klimy
No wlasnie... wczoraj zauważyłem ze temperatura wysoka, natychmiast postój, otworzona maska itp płyn w normie, olej kolor ma dobry wszystko wydaje się być w porządku.
Dzisiaj zaobserwowałem że do czasu aż nie włączyłem klimy temp była ok, po właczeniu wskaznik idzie w góre.
Macie jakies pomysły co to moze byc?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 16, 2009 11:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja miałem tak niedawno. Zmieniłem czujnik temperatury i jest ok. Mi wskazówka temp. podnosiła się już po przekręceniu kluczyka na zimnym silniku np. rano.
Brt ostatnio miał podobny problem. Przy włączonej klimie nie włączały się wentylatory, stąd ponosiła się temperatura. Przeczyszczenie i poprawienie którejś z wtyczek/okablowania rozwiązało problem.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pią Lip 17, 2009 15:13
tez jestem ciekawy co to moze byc bo mnie to raz spotkalo, w srode, w straszliwy upal. Sprezarka klimy zaczela bardzo glosno chodzic, silnik zaczal gasnac mi, musialem trzymac go na podwyzszonych obrotach, no i nagle podwyzszyla sie temperatura wiec zaprzestalem jazdy. Jak tylko ostygl jest wszystko w porzadku. U mnie wydaje mi sie, ze mam problem ze sterowaniem klimatyzacji bo czasem sama sie wlacza, a gdy silnik sie zagrzeje zbytnio to komputer powinien ja wylaczyc aby odciazyc silnik, u mnie nie mozna jej wylaczyc wiec mysle dlatego sie zagrzal lekko, ale dlaczego gasl. Teraz jest wszystko ok. To jest dopiero zagadka
sprawdziłem jeszcze co się dzieje pod maską gdy zaczyna sie grzac... no i nic się nie dzieje wentylatory chodzą normalnie, wszystko wygląda na ok, jednag temp sie podwyższa, po wyłączeniu klimy chwilka i opada w dół... stawiam że cos z termostatem bo nic innego mnie tam nie dziwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum