Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 09:06 [R 200 1998] - używane oryginały czy nowe zamienniki?
chodzi o zakup części w celu naprawienia samochodu po stłuczce:
1) błotnik (konkretnie przedni lewy) ale ogólnie
czy szukalibyście oryginalnego używanego z np. szrotu czy lepiej taki jak ten
( http://www.tomateam.pl/sk...=nadwozie&c=189 )
ma ktoś doświadczenie z wyglądem i jakością takiego produktu?
błotnik, to nie wiem ... cena szrotowego i tego nowego będzie pewnie podobna ... lakierowanie i tak pewnie będzie niezbędne .. A co do lamp, to jeżdzę właśnie na DJAUTO i jestem bardzo zadowolony .... tyle, że różnica między starym orginałem a nowym zamiennikiem była spora i wymieniłem obie lampy (1,5 roku temu) .... za to w koncu mam światła a nie świeczki Jakośc wykonania niższa niż orginału valeo, ale wg mnie wystarczająca
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 09:29
sprawdziłem na stronie DJauto i chwilowy brak towaru. jak się miała cena tych refklektorów do np. valeo? (valeo widziałem po ponad 500 pln za sztukę a chciałbym od razu wymienić oba więc raczej średnio )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
i jeszcze pytanie, bo coś nie dowidzę na stronie.. skąd jest tomateam? (miasto)
p.s. Brt - co do składki klubowej to może od przyszłego roku bo z tego co czytałem na forum to osoby, które w czerwcu się zgłosiły jeszcze nie zostały wpisane na listę klubowiczy.
Tomateam jest z Warszawy, wiec mozesz na miejscu odebrać "zabawki" i pogadać z Tomim
PS. Składka to Twój wybór obecnie Skrabnik (jeszcze z poprzedniej kadencji) zazwyczaj raz w tygodniu zmienia statusy, robi wysyłki itd., ale wszelkie zaległości zostały nadrobione .... sam czas oczekiwania na legitymację wynika z czasu jej produkcji itp.
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 20:54
ok, ze składką poczekam do stycznia bo doczytałem, że to na rok kalendarzowy
okazało się, że błotnika wymieniać nie trzeba ale usłyszałem opinię, że zamienniki mają średnią jakość
co do lamp to zaufam Brt i zobaczymy jak djauto się spiszą
czy Tomasz (Tomateam) ma profil na forum?
pozdrawiam i dzięki wszystkim (hehe Brt x3) za pomoc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Bidi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 21:03
co do zamiennikow to ja raz kiedys kupilem zamiennik blotnika przedniego, jakis z rabatami ok 70 zl i powiem tak pasowanie co do lamp w miare wszystko cacy ale cale tloczenie nakola tragedia wygladalo to tak jak by kolo bylo wciagniete pod blotnik ( jak by cala os byla w lewo pociagnieta ) ogolnie zalowalem ze kupilem ale nie bylo nic ladnego na szrotach wiec kupilem taki
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 21:08
EDIT:
Bidi ja ponieważ się nie znam to byłem pewien, że (fakt niewielkie) wgniecenie kwalifikuję się do wymiany, ale podobno będzie wszystko ok
a o zamiennikach usłyszałem właśnie taką opinię jak Twoja od gościa, który trochę samochodów już złożył
Brt dzięki po raz kolejny
dorzuć mi jescze informację jakie żarówki najlepiej kupić i gdzie (takie normalne, nie "tjunigujące")
w poście z linka było coś o jakiś osram
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum