Wysłany: Pon Sie 17, 2009 11:07 [ R 214 Si LPG] Nie pali
Witam napotkałem sie z takim problemem iz ;
nie moge odpalic auta na benzynie a znow na gazie tez gdyz musze uzyskac 3 tys obrotow by go odpalic , dzis kolega ciagnal mnie na holu i odpalił mi na gazie i jezdzil ale gdy przelaczylem
na benzyne zero odzewu mysle ze moze byc to pompa poniewaz od chwili gdy stalo sie tak skonczyla mi sie benzyna bylo to przy wyprzedzaniu , jak narazie sprawdzilem tylko czujnik szczału ( antyszczał )
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 11:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 20:57
Ogólnie rzecz biorąc piszesz tak jak byś był nagrzany
Zapewne padła ci pompa paliwowa bo jeździsz na LPG a w baku masz znikome ilości paliwa więc co się dziwisz
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
a poważnie to zawory zabezpieczające przed eksplozją w kolektorze raczej nie mają nic wspólnego z rozruchem...
spróbuj posłuchać czy jak przekręcasz kluczyk w pozycję zapłon to słychać energiczne bzyczenie pompki w baku, czy może jest to raczej buczenie, a moze nie ma wcale...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
spaliła się pompka, ale w tym komplecie z ntercarsu to oprócz pompki to są tylko rurki i kawałek wężyka, więc tam co innego się nie miało jak spalić. Ewentualnie od polskiego paliwa mógł się rozpuścić ten węzyk na pompce, ale z jego dokupieniem też nie ma problemu, więc nie wiem po co wydawać 700 złych
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum