Witam
problem w dużym skrócie
rover 200 vi '98
wczoraj przestało działać:
podświetlenie zegarów i całej deski (kontrolki działają), lampka w podsufitce, włączanie lamp przeciwmgielnych, zegar się resetował po wyjęciu kluczyków a momentami nie działał wcale
dziś kolega zajrzał, wymienił bezpiecznik kilka sprawdził i:
nie działa: podświetlenie zegarów i całej deski, lampy przeciwmgielne przód i tył
działa: lampka w podsufitce, radio, szyby, szyber, lusterka, kontrolki,
kto ma pomysł co to może być i gdzie szukać?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 19, 2009 16:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Kwi 2009 Posty: 242 Skąd: warszawa
Wysłany: Czw Sie 20, 2009 17:40
nie pytałeś o kostki. nie wiem czy są oryginalne, nie wiem jak oryginalna wygląda szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu się przyglądałem kostce bo nigdy wcześniej nie wyjmowałem radia w żadnym samochodzie żeby samemu podłączać.
poza tym radio zostało wyjęte, po czym włożone (to samo z tą samą kostką).
Dzisiaj zostały sprawdzone wszystkie bezpieczniki i znalazły się jeszcze dwa spalone. Już teraz wszystko działa więc na szczęście problem był prozaiczny.
(ale jakoś nietypowo było, chyba pomogło wymienienie bezpiecznika, ktory teoretycznie odpowiadał za coś innego).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum