Wysłany: Sob Sie 22, 2009 23:03 [R 200, 1.4 , 98R] Brak wskazania temp cieczy chłodz.
Moja sąsiadka posiada takiego właśnie R, i żeby mnie tu nie było jakiś komentarzy , mówię łod razu- fajna sąsiadka i ma taki problem , że przestało jej pokazywać temp. cieczy chłodzącej. Domyślam się , że padł czujnik. I mam do Was pytanie , czy chodzi ło to : http://www.tomateam.pl/sk...elektryka&c=885
...i czy będzie on pasował do jej modelu
Z góry dzięki za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 23:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 387 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sob Sie 22, 2009 23:53 Re: [R 200, 1.4 , 98R] Brak wskazania temp cieczy chłodz.
Jugol napisał/a:
Moja sąsiadka posiada takiego właśnie R, i żeby mnie tu nie było jakiś komentarzy , mówię łod razu- fajna sąsiadka i ma taki problem , że przestało jej pokazywać temp. cieczy chłodzącej. Domyślam się , że padł czujnik. I mam do Was pytanie , czy chodzi ło to : http://www.tomateam.pl/sk...elektryka&c=885
...i czy będzie on pasował do jej modelu
Z góry dzięki za pomoc.
Nie. Ten jest do ECU. Za wskazanie temperatury na desce odpowiada drugi czujnik, od dołu w stosunku do tego czujnika. Proponuje najpierw sprawdzić czy np. nie odłączyła się tylko wtyczka.
Jugol Gdybyś potrzebował cujnik to daj znać bo 3 dni temu kupiłem czujnik i okazało sie że nie ten ( Ja potrzebowałem od ECU a kupiłem od zegara i leży sobie w biurku nie potrzebnie)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 17:35
Właśnie przed chwilą wspólnie z sąsiadką podjechaliśmy do jej zaufanego mechanika.
W/w czujnik, został wymieniony na oryginał od Tomiego. Jak się okazało, poprzednio jeżdżący Roverkiem ksiądz z Watykanu , miał założony siakiś zamiennik tego czujnika. Teraz wsio jest ok, wskazanie na desce powróciło, a uśmiech zadowolenia sąsiadki- bezcenny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum