Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:23 Radio - pomoc w wyborze
Witam.
Chciałbym niedlugo zakupić radio do swojego wozu, co prawda nie do rovera, lecz do mojej toyotki. Aktualnie jest tam jakieś fabryczne radio od toyoty i fabryczne - tak myśle - głośniki. Szukam taniego, lecz solidnego sprawdzonego radia, priorytetem jest dla mnie odtwarzanie mp3, mile widziane (niekonieczne) wyjście które sie chyba nazywa AUX (na kabelek z koncówka jack). Nie szukam jakiegoś przepełnionego bajerami odtwarzacza, bo mi takie nie jest niezbędne. I tak będzie grało na tych głośnikach, które mam teraz. Nie jestem audiofilem i nie przywiązuje znaczącej uwagi do jakości. Chcę aby po prostu czysto, ładnie grało, dobrze łapało sygnał i nie wieszało sie przy korzystaniu z CD.
Możecie polecić mi jakis konkretny, niedrogi model? Coś z rodziny JVC, Pionier itp? szukać nowego czy używanego? tak do 300 zł
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
posiada wszystko o czym pisales, ale dodatkowo ma port USB dzieki temu mozesz podlaczyc odtwarzacz MP3( jezeli ma port USB oczywiscie ) i co najwazniejsze Pendrive'a
Jak wiadomo nie bedziesz musiał wypalac plyt z muzyka
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:56
Pajda wybrał chyba najbardziej odpowiednie w swojej cenie czyli Kenia 4044. Raczej nie ma lepszego (jeśli chodzi o nowe jednostki z tej półki cenowej).
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 10:31
Kenio fajny tylko nie wiem czy nawet w jakiejś części bede potrafił wykorzystać jego możliwości a poza tym cena jednak przekracza taką pewną wyznaczoną przeze mnie granice. Wieć bliżej mi do takiego Pioneerka jak wyzej kolega zaproponował lub ew. JVC z linka poniżej
http://www.allegro.pl/ite...hi_fi_w_wa.html
Między nimi będe wybierał, ten JVC chyba ok co nie?
Aha i czy podłączenie to chyba łatwe? bo chciałbym aby tylko przepiąć kostki z tyłu radia i włożyc antene i żeby grał zeby sie bez kombinowania obeszlo
Szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj bo jest kilka tematów jakie radio wybrać do 300-400zł. Nie masz kasy na kenwooda 4044 bierz 3044 to samo tylko bez USB...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Kenwood gra ładnie ale i ma tez kilka wad. Przynajmniej w moim mniemaniu. Jak dojedziesz do ostatniego utworu na płycie to nie można przełączyć od razu na 1, tylko trzeba cofać utworki. Druga uciążliwa dla mnie rzecz to powolne przewijanie utworków i ostatnia rzecz chyba- bawiąc sie w opcjach trzeba zawsze ręcznie z nich wyjść bo sam do głównego menu nie powróci Tyle z minusów - poza tym to mi głośniki niebawem wysadzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum