Wysłany: Wto Sie 25, 2009 21:12 [R75] Skrzypienie przy zaciągniętym "ręcznym"
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich forumowiczów.
Mój r75 CDT ma wstydliwą przypadłość. Po zaciągnięciu hamulca ręcznego przy nawet delikatnym poruszeniu autem, naciskiem na tylne nadkole strasznie skrzypią hamulce. "Ostani mechanik" powiedział, że to cecha tego rodzaju hamulca ręcznego?!!! Dziwne i mało prawdopodobne. Czy znacie może przyczynę i co z tym zrobić??? Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 18:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 21:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale po jak mocnym zaciągnięciu ręcznego jak na max to może być już lekko zużyty ręczny... poza tym czy to aż tak bardzo przeszkadza ? Możesz popsikać wd40
Jeśli dzieję się to nawet w czasie jazdy to guma na wahaczu tylnym może być lekko uszkodzona. Ale można z tym jeździć
Ale po jak mocnym zaciągnięciu ręcznego jak na max to może być już lekko zużyty ręczny... pozatym czy to aż tak bardzo przeszkadza ? Możesz popsikać wd40
Skrzypi nawet po lekkim "normalnym" zaciągnięciu ręcznego. A skzrypi nawet przy wysiadaniu z auta. Odgłos nieprzyjemny i wstyd żeby w takim aucie występował
w 98 procentach przypadków jak mi skrzypiało tak w aucie nie zależnie od marki to była to belka lub tuleje , do diagnozy potrzebny jest kanał i piękna kobieta , auto na kanał , kobieta sobie wsiada i wysiada a ty słuchasz gdzie skrzypi , ale tak w ciemno stawiam na tuleje
w 98 procentach przypadków jak mi skrzypiało tak w aucie nie zależnie od marki to była to belka lub tuleje , do diagnozy potrzebny jest kanał i piękna kobieta , auto na kanał , kobieta sobie wsiada i wysiada a ty słuchasz gdzie skrzypi , ale tak w ciemno stawiam na tuleje
Mechanik nie był w stanie tego naprawić. Dodam że skrzypi tylko przy zaciągniętym ręcznym. Po puszczeniu ręcznego jest OK.
zakładając że mam racje to tam nie ma co naprawiać , bo to nie skrzypi dlatego że jest jakiś luz tylko dlatego że guma już stwardniała i wydaje takie dzwięki
Zmień mechanika... Jeżeli sam nie wiedział co to... do tego wystarczy 5 minut aby wejść pod auto i luknąć najlepiej podjedz do innego warsztatu jeżeli Cię to bardzo denerwuję i zleć wymianę tej tulei.
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 22:50
Mi też skrzypiało, najbardziej przy wsiadaniu do samochodu.
jak myłem samochód ostro zlałem tylne koła, dokładnie od wewnętrznej strony tarcze hamulcowe. Wypłukałem sporo syfu i skrzypienie ustało. Zanim coś będziesz psikać, rozkręcać spróbuj jak napisałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum