Wysłany: Wto Sie 25, 2009 10:21 [R75] Problem po odpaleniu
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Mam problem z pracą silnika po odpaleniu. Przyjechałem do Warszawy bez problemu chociaż w warszawie czułem jakby brakowało mu mocy. Zaparkowałem w garażu podziemnym i rano juz z niego nie wyjechałem. Odpala od razu ale po kilku sekundach zaczyna się dusić, schodzi z obrotów i gasnie, z rury wydechowej wydobywa sie biało niebieski dym. Jak odpale i próbuje go wkręcić na obroty dochodzi do ok 2000 obr i od razu gasnie. Wymieniłem filtr paliwa, pompa chyba też ok bo słychac jak pracuje. Proszę o pomoc bo nie pochodzę z Warszawy, do domu mam o 250 km i delikatnie mówiąc jestem uziemiony.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 18:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 10:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź jeszcze filtr powietrza, czy nie jest zapchany jakimś syfem, może to być także przepływomierz, niebieskie spaliny świadczą o przepalaniu oleju...
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 14:56
kris-tofer napisał/a:
może to być także przepływomierz, niebieskie spaliny świadczą o przepalaniu oleju...
Jak nie wiesz to się...
Ale do rzeczy to co zacytowałem wkładamy między bajki. Do sprawdzenia turbo. Mogło coś wpaśc w układ zasilania powietrzem(przypadek rolando ) Albo najzwyczajniej się turbo zatarło. Hamuje dopływ powietrza i odpływ spalin.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum