Wysłany: Sro Sie 26, 2009 10:52 [R620] Licznik nie nabija kilometrów:(
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
witam moj problem wyglada tak ze caly licznik dziala(obrotomierz, predkosciomierz ,temp wody, stan paliwa) jedynie na nabija kilometrow ani gorny ani dolny licznik:( czy ktos wie jaka moze byc tego przyczyna???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 05, 2011 01:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 10:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 10:53 Re: [R620i 1993] licznik nie nabija kilometrow:(
lysy22 napisał/a:
witam moj problem wyglada tak ze caly licznik dziala(obrotomierz, predkosciomierz ,temp wody, stan paliwa) jedynie na nabija kilometrow ani gorny ani dolny licznik:( czy ktos wie jaka moze byc tego przyczyna???
Pierwsza rzecz jaka przychodzi mi do glowy to spytac, czy masz to auto od nowosci.
i rocznik '93rok. Trafil Ci sie "rodzynek"
Mi nie nabija kilometrów juz drugi albo i 3 miesiac, a i predkosciomierz tyle nie dziala.. wiec nie jestes sam Tyle ze moj nie dziala z innego powodu
Zobacz czy są jakiekolwiek ślady po próbie rozbrajania zegarów, zwróć uwagę na śrubki, mocowania, łączenia... Wszystko co było tknięte ostrym lub twardym, będzie widać.
Witam mam taki sam problem, licznik nawet niedrgnień.
Jak ruszałem cyferkami to wszystko sie przesuwa górny i dolny.
Pytanie czemu sam z siebie sie niekręci.
Czy istnieje jakaś możliwość podłączenia licznika na tak zwane krótko,
aby można było sprawdzić czy jakiś mechanizm odpowiedni za kręcenie padł czy coś innego?
musisz rozebrać i zobaczyć, na bank coś z mechanizmem - bo normalnie nie powinieneś móc ruszyć cyferkami - ręcznie. Jedynie ostatnią która nabija pojedyncze kilometry, bo każda następna jest od niej zależna, i przeskakuje kolejno po 10/100/1000 itd km.
No i tak tez jest, poruszać można pierwsza rolka,
co niesie za sobą obroty następnych.
Jutro postaram się jeszcze pokombinować przy tym,
to możne dowiem się czegoś nowego:)
U mnie natomiast siadł "mały" licznik kilometrów. Po zmianie podświetlenia zegarów przestał działać, duży licznik działa normalnie natomiast w tym małym przeskakują wszystkie cyfry naraz np. było 00000 później powoli przeszło na 11111 teraz jest 22222 i juz wskakuje na 33333 czy można wymienić jakoś sam ten mechanizm lub jakoś to naprawić?? Bo troszke mnie to juz denerwuje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum