Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:38 [R45 iDT 2002r] Podgrzewane lusterka
Witam.
Słuchajcie, jak to jest z tymi lusterkami podgrzewanymi w R45? W R600 mam po prostu przycisk włączający podgrzewanie, natomiast w R45 takowego nie mam, ale podobno w ogóle nie ma tego przycisku w tym modelu, a lusterka podgrzewają się automatycznie. Ile w tym jest prawdy? Czy faktycznie moje lusterka, mimo braku przycisku, są podgrzewane?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dokładnie ... na lusterkach podgrzewanych powinien być znaczek "wytłoczony" ... a pozatym ... chwilę po przekręceniu stacyjki czuć nawet latem, ze robia sie ciepłe
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 12:26
W R400 zaczynają grzać po przełączeniu kluczyka w stacyjce na II pozycję czyli zapłon.
Słyszałem też, ze mogą być podłączone pod przycisk podgrzewania tylnej szyby.
Może najpierw sprawdź na samym zapłonie czy lusterka są ciepłe bo na 100% poczujesz, jeżeli nie to włącz ogrzewanie tylnej szyby, odczekaj chwilę i dotknij lusterek.
Ja mam podgrzewane a żadnych "fal" na lusterkach nie mam.
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 12:28
aiwer teraz to wszystko jest nagrzane jak cholera, bo auto stoi w słońcu, a akurat jest upał Być może lusterka w 400 i 45 były już inaczej robione i "fale" mieć powieniem jeśli mam mieć podgrzewanie.
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 12:33
PopaY napisał/a:
aiwer teraz to wszystko jest nagrzane jak cholera, bo auto stoi w słońcu, a akurat jest upał Być może lusterka w 400 i 45 były już inaczej robione i "fale" mieć powieniem jeśli mam mieć podgrzewanie.
...tak jak Ci Brt napisał, w Twej wersji, fal nie ma, ale masz podgrzewane, najlepiej sprawdź sobie o poranku, jak jest chłodno na dworze, odpal i dotknij szkieł- powinny być po chwili ciepłe
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 12:48
Ale czy ktoś wie czy w przypadku modeli z elektrycznymi lusterkami KAŻDA wersja miała podgrzewane lusterka? Bo możliwe, że było szkło zmienione, to też jedna z teorii...
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 13:15
PopaY napisał/a:
Ale czy ktoś wie czy w przypadku modeli z elektrycznymi lusterkami KAŻDA wersja miała podgrzewane lusterka? Bo możliwe, że było szkło zmienione, to też jedna z teorii...
....co by nie gdybać, poczekaj do jutrzejszego poranka i sprawdź spokojnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum