Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam kolejny raz z kolejnym pytaniem:)
Przy kupnie auta dostałem 2 klucze z tym że jeden wygląda tak samo a jest z innego auta,
więc trzeba dorobić, obskoczyłem całą swoją okolice (Kalisz, Ostrów Wlkp) i jedni mówia ze tylko serwis (1500 zł ) , inni chcą się podjąć lecz brak im "surówki" czyli tego grotu.
Szukałem w internecie grotów tego typu lecz nie znalazłem...:(
Jak radzicie , co z tym fantem zrobić, na jednym kluczyku chyba nie warto zostawać...
z góry dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 08, 2010 16:50, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 20:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 20:45
Przede wszystkim to powinieneś sprawdzić oba kluczyki przed zakupem. Nie łatwo jest dorobić kluczyk do R75, bo surówek jest jak na lekarstwo. Faktycznie może być tak, że tylko ASO pomoże. Ten koszt to jakiś dziwny jest moim zdaniem (1500zł). Surowy kluczyk w ASO nie powienien kosztować więcej niż 300zł-350zł.
W ASO pytałem się już o dorobienie, i dlatego taka cena, kluczyki sprawdziłem sprzedawca opuścił bo powiedział że więcej niż 130 nie będzie kosztował a że wcześniej miałem poldka xD to nie myślałem że takie ceny:( lecz cóż jakoś trzeba sobie poradzić
dziękować bardzo:)
Połowa właścicieli roverków ma jeden i z tym żyją z uwagi na cenę dorobienia drugiego (jak ja się dowiadywałem w zeszłym roku w Gdyni to było ok 900zł). Można spróbować kupić poprzez Ebay w UK i u nas tylko zakodować ale musisz kupić nowego z barkodem bo inaczej nikt nie zakoduje. A i kodowanie poprzez T4.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 20:54
Aż zapytam z ciekawości jutro u mnie w mieście, bo akurat jest jeden punkt dorabiania kluczyków gdzie specjalizują się w dorabianiu kluczyków do aut, ciekawe czy i za ile by dorobili...
Dorobienie samego grotu bez elektroniki może kosztować około 50 zł (sam dorabiałem w Zielonej Górze). Dobry "klucznik" na pewno będzie miał surówkę.
A drugi klucz warto mieć o czym się przekonałem, gdy przy wkładaniu torby do bagażnika trzymany klucz odłożyłem na dywanik bagażnika i zatrzasnąłem klapę a samochód był już wcześniej zamknięty.
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
dukat11, witam jestem z trójmiast kopiłem 2 tyg temu R75 CDT i mam parę pytań na temat R75 jakiś tel bym był wdzięczny lub spotkanie morze wiesz czy są jakieś spotkania roberków w trójmiescie dzięki za szybka odpowiedz dorotamax1
kasjopea napisał/a:
czy mógłbyś/mogłabyś pisać trochę bardziej po polsku?
popieram!!!
Przyłączam się do prośby.
dorotamax1,
1. Jeśli Masz pytania to jest właściwe miejsce. Załóż watek na forum a ktoś na pewno Ci pomoże i nie zaśmiecaj innych tematów.
2. Co do spotów to raczej słabo z mojej strony z uwagi na notoryczny brak czasu. Pisz na forum jak będę w stanie to odpowiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum